Lokakuun myydyimmät puhelimet: iPhone 6s:lle hyvä startti

Vuosi lähenee loppuaan ja matkapuhelinvalmistajille tärkeä joulu on enää vajaan kahden kuukauden päässä. Sitä ennen on kuitenkin aika tarkastaa, mitkä puhelimet myivät Suomessa parhaiten lokakuussa, joka on siitä mielenkiintoinen jakso, sillä lokakuu toi Suomeen uudet iPhone 6s– ja iPhone 6s Plus -puhelimet. Miten ne pärjäsivät listoilla, lähdetään selvittämään asiaa.

Lokakuun 9. päivä Suomessa myyntiin saapunut iPhone 6s sai suomalaiset liikkeelle, sillä puhelin nousi myydyimmäksi laitteeksi sekä Elisalla että Soneralla. DNA:lla iPhone 6s:llä oli tyytyminen sijalle neljä, joten aivan mitaleille ei päästy.

Joulumarkkinoiden asetelmat näyttävät mielenkiintoiselta, kun iPhone-mallisto näyttää myyvän leveällä rintamalla, Samsungilla on keskihintaisia suosikkeja ja Lumiat vetävät edelleen hyvin yritysmarkkinalla. Sony on noussut suosituksi verkkokaupassamme, ja Soneran myydyimpien merkkien takana Huawei, musiikkipuhelin Marshall ja LG hakevat vahvempaa jalansijaa”, sanoo Soneran laiteliiketoiminnasta vastaava Markku Saranpää.

Lumia-mallisto ei ole enää kotimaisten operaattoreiden listoilla merkittävässä asemassa, kuten se oli vielä Nokian aikoihin. Omistuksen siirtyminen Microsoftille on selvästi vähentänyt suomalaisten kiinnostusta Windows-puhelimiin. Huawei ja Sony sen sijaan vaikuttaisivat vakiinnuttaneen asemansa teleyhtiöiden myyntilistoilla.

Lumioiden osuus myydyimpien puhelinten listalla on hiipunut tavallaan pakon edessä, sillä aktiivivalikoima on mennyt hyvin pieneksi ja uudet mallit eivät ole vielä tulleet”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

DNA:n myydyimmät puhelimet lokakuussa 2015:

 1. Samsung Galaxy J5
 2. Sony Xperia M4 Aqua
 3. Huawei Honor 7
 4. Apple iPhone 6s
 5. Samsung Galaxy J1
 6. Samsung Galaxy S6 Edge
 7. Samsung Galaxy S5 Neo
 8. Samsung Galaxy A3
 9. Samsung Galaxy xCover3
 10. Microsoft Lumia 640

Elisan myydyimmät puhelimet lokakuussa 2015:

 1. Apple iPhone 6s
 2. Samsung Galaxy J5
 3. Apple iPhone 6
 4. Samsung Galaxy J1 (3G)
 5. Apple iPhone 6s Plus
 6. Samsung Galaxy A3
 7. Nokia 215 (3G)
 8. Nokia Lumia 635
 9. Huawei Honor 7
 10. Samsung Galaxy S5 Neo
 11. Samsung Galaxy S6
 12. Microsoft Lumia 640
 13. Sony Xperia M4
 14. Samsung Galaxy S6 Edge
 15. Sony Xperia Z3+

Soneran myydyimmät puhelimet lokakuussa 2015:

 1. Apple iPhone 6s
 2. Microsoft Lumia 640
 3. Samsung Galaxy J5
 4. Samsung Galaxy A3
 5. Apple iPhone 6
 6. Apple iPhone 6s Plus
 7. Apple iPhone 5s
 8. Sony Xperia M4 Aqua
 9. Samsung Galaxy Xcover 3
 10. Sony Xperia Z5 Compact