Luksusta ranteeseen: Tag Heuer Connected on Android Wear -älykello

Perinteisistä kelloistaan tunnettu Tag Heuer ei aio jäädä sivusta seuraajaksi, kun niin sanotut älykellot valtaavat hiljalleen markkinoita. Niinpä yhtiö on esitellyt maailmalle oman älykellonsa, joka on nimeltään Tag Heuer Connected. Kyseessä on markkinoiden ensimmäinen Android Wear -käyttöjärjestelmään pohjautuva todellinen luksuskello, sillä hintaa uutuudella on 1350 euroa. Tavallisesti Googlen alustaan pohjautuvien älykellojen hinnat pyörivät 300-400 euron tuntumassa.

Uuden älykellonsa visuaalisessa ilmeessä Tag Heuer on pyrkinyt parhaansa mukaan säilyttämään yhtiön tuotteille perinteisen olemuksen. Kaikkein vähiten haluttiin sitä, että Tag Heuer Connected muistuttaa perinteistä älykelloa. Uutuuden ilmeessä onkin vahva yhteys tunnettuun Tag Heuer Carrera -mallistoon.

Tag Heuer Connected

Tag Heuer Connectedin runko on halkaisijaltaan 46 millimetriä. Paksuudeltaan kello on 12,8 millimetriä ja se painaa 52 grammaa. Sen runko on valmistettu toisen asenteen titaanista (Titanium Grade 2). Siinä on näyttöä ympäröivä, mustan titaaninen ja karbidi-päällystetty osa, johon numerot on tehty kohottamalla muun pinnan päälle. Mukaan on kaiverrettu myös Tag Heuer Connected -teksti hopeisena. Kokonaisuus täyttää IP67-suojaluokituksen ja on näin vedenkestävä.

Mukana kellossa on uusin Android Wear -käyttöjärjestelmä. Esiasennettuna on useita yhtiön omia kellotauluja, jotka pyrkivät yhtymään laitteen ulkoiseen tyyliin. Se on yhteensopiva sekä Android- (4.3+) ja iOS-puhelimien kanssa (8.2+).

Kosketusnäyttö (LTPS LCD) uutuudessa on kooltaan 1,5 tuumaa, joka on suojattu aidolla safiirilla. Näytön resoluutio on 320 x 320 pikseliä, eli pikselitiheys nousee 240ppi:n.

Kellon sisältä löytyy poikkeuksellisesti Intelin järjestelmäpiiri, jossa on 1,6 gigahertsin tuplaydinsuoritin. RAM-muistia on älykelloksi reilusti, nimittäin Connected sisältää käyttömuistia peräti gigatavun verran. Tallennustilaa löytyy neljä gigatavua. Mukana on mikrofoni ja yhteyksiin kuuluvat Bluetooth LE 4.1 ja WiFi 2.4 GHz 802.11 b/g/n.

Tag Heuer Connected

Akku on kapasiteetiltaan 410 milliampeerituntia, jonka luvataan tarjoavan 25 tuntia ”normaalia” käyttöaikaa.

Tag Heuer Connected on saatavilla useissa eri värisissä kumisissa hihnoissa. Väreihin kuuluvat vihreä, sininen, oranssi, punainen, valkoinen, musta ja keltainen. Painoa itse hihnalla on 29 grammaa.

Tag Heuerin älykello ei ainakaan toistaiseksi ole saatavilla Suomeen yhtiön verkkokaupasta. Aika näyttää, nähdäänkö Connected koskaan Pohjolan markkinoilla.

6 kommenttia

 1. ”Kyseessä on markkinoiden ensimmäinen Android Wear -käyttöjärjestelmään pohjautuva todellinen luksuskello, sillä hintaa uutuudella on 1350 euroa.”

  Kummallinen lause, hintako siitä tekee luksuksen? No aika geneerisen näköinen tuote, vaikka onkin varmasti laadukkaista materiaaleista valmistettu.

  1. Ehkä tuon olisi tosiaan voinut muotoilla hieman toisin, mutta eiköhän tuostakin pointti tule esille. 🙂 Tag Heuer kuitenkin ihan yleisesti on luksuskellojen valmistaja.

 2. Kiitos Teemu kiteytyksestä. Toivottavasti kello saapuu Suomen markkinoille.

  1. On varmaan hyvä kilpailija applen kellolle, mutta aika skeptinen olen noin kalliin älykellon menekille.

   Tag heuerhan haukkuin apple watchia liian kalliiksi kertakäyttötuotteeksi, niin mikähän tämä sitten on?

   1. Näissä kalliissa älykelloissa mietityttää tosiaan se elinkaari. Jos pistää kelloon useamman tonnin, toivoisi sen olevan täysin käyttökelpoinen pidempään kuin pari vuotta…

  2. Hienoa, että artikkeli tarjosi hyvin tietoa. 🙂

Kommentointi on suljettu!