Kotimainen startup hakee rahoitusta älypuhelimen taakse kiinnittyville teleskooppijaloille

Älypuhelimien kosketusnäytöt ovat kasvaneet viimeisen viiden vuoden aikana hurjasti. Samalla niiden käyttötarkoitus on muuttunut. Lähes kaikilla älypuhelinomistajilla on laitteissaan YouTube ja monilla Netflix tai muu kokopitkiä elokuvia katseltavaksi tarjoava palvelu. Puhelimia siis käytetään jatkuvasti enemmän videoiden katseluun ja toisinaan laitteen tukeminen pöydälle sopivaan kulmaan olisi kätevää, kun ryhdytään katsomaan pidempää sarjaa tai elokuvaa. Osa voi muistaa taiwanilaisen HTC:n muutamat kokeilut takavuosilta, joissa jalusta integroitiin itse puhelimeen. Kyseiset ratkaisut eivät lopulta ottaneet tuulta purjeisiinsa, mutta voisiko kotimaisessa Jalakassa olla ongelman ratkaisijaksi?

Mikä Jalaka on? Kyseessä on uusi startup-yritys, joka kehittää lisävarusteita älypuhelimille. Parhaillaan se hakee rahoitusta indiegogon kautta Jalaka Dual -nimiselle tuotteelle, joka on älypuhelimen taakse kiinnitettävä teleskooppijalusta. Se toimii myös pienien taulutietokoneiden ja e-kirja lukulaitteiden kanssa.

Jalaka Dual

Jalaka Dual on rakennettu laadukkaista materiaaleista, kuten alumiinista ja ruostumattomasta teräksestä. Se kiinnittyy laitteen taakse ja sisältää nimeään mukaillen kaksi teleskooppijalkaa. Näiden jalkojen avulla käyttäjä voi asetella puhelimen pöydälle haluamaansa kulmaan niin pysty- että vaakasuunnassa. Käyttötarkoitukset eivät kuitenkaan lopu tähän. Jalaka Dualin avulla puhelimen voi kiinnittää esimerkiksi auton ilmastointiritilään, hakea lisätukea sekä helpottaa suuren älypuhelimen käyttöä kietomalla jalat sormen ympärille ja niin edelleen. Kyseessä ei siis ole pelkkä jalusta, vaan erittäin monipuolinen kokonaisuus.

Jalaka Dual

Tukijalat kiinnittyvät puhelimeen teipin avulla. Aivan tavallinen teippi siinä ei kuitenkaan ole, sillä Jalaka Dualin voi irroittaa ja kiinnittää uudelleen esimerkiksi toiseen laitteeseen. Suurempien laitteiden kuten tablettien kohdalla niitä voi asentaa kaksi, jolloin myös niihin saadaan tarvittava tuki.

Jalaka hakee rahoitusta keksinnölleen kaikkiaan 50 000 dollaria niin sanotulla flexible goal -mallilla, jossa kaikki tilanneet saavat tuotteensa, vaikka rahoitustavoite ei täyttyisikään. Tällä hetkellä kasassa on reippaat 6000 dollaria. Jos tuote kiinnostaa ja uskot, että siinä on potentiaalia, löydät kaikki vaihtoehdot tukemiseen ja tuotteen hankintaan täältä. Jalaka Dualin toimitukset asiakkaille käynnistyvät joulukuussa.