OnePlus X:n keraaminen versio myyntiin 24. marraskuuta

Kiinalainen OnePlus laajensi älypuhelinmallistoaan lokakuun lopussa tyyliin ja materiaaleihin panostavalla OnePlus X:llä. Se ei korvaa OnePlus 2:sta yhtiön lippulaivana, vaan on edullisempi ja kompaktimpi vaihtoehto erityisesti niille, jotka arvostavat puhelimessaan tyyliä. Perusversio saapui myyntiin 5. marraskuuta ja maksaa 269 euroa. Puhelinta myydään kuukausi kutsuilla, mutta sen jälkeen valmistaja aloittaa avoimet Open Sales -kampanjat, joissa kiinnostuneilla on mahdollisuus ostaa puhelin tiettynä ajankohtana (päivä ja aika) täysin vapaasti.

Perusversion lisäksi OnePlus kertoi uutukaisensa julkistuksen yhteydessä, että markkinoille tuodaan myös erityinen keraaminen versio, jota valmistetaan rajallinen 10 000 kappaleen erä. Nyt yhtiö on vahvistanut, että OnePlus X Ceramic -puhelin tulee myyntiin marraskuun 24. päivä.

Keraaminen versio eroaa tavallisesta mallista ainoastaan materiaaleiltaan sekä lasisen etuosan sekä keraamisen takaosan reunojen hieman kulmikkaammalla muotoilulla. Ominaisuuksiin kuuluvat viiden tuuman Full HD OLED -kosketusnäyttö, Snapdragon 801 -siru, kolme gigatavua käyttömuistia, 16 gigatavua tallennustilaa, kaksi SIM-korttipaikkaa (tai yksi SIM ja yksi microSD-muistikortti) 13 megapikselin kamera, 4G LTE ja Android 5.1.1 -pohjainen OxygenOS-käyttöjärjestelmä.

Puhelimen keraamisen pinnan valmistaminen kestää useine eri työvaiheineen 25 päivää ja vaatii yhtiön mukaan suurta tarkkuutta. Lopullinen tulos on näyttävä ja kestävä (kestävyys Mohs-asteikolla 8,5H), joten takakuoren naarmuuntumisesta ei tarvitse huolehtia.

Twitter, OnePlus, Exquisite design and materials. The limited edition #OnePlusX Ceramic is coming November 24. http://onepl.us/x