Samsungilta tehokas simpukka-Android: W2016

Tekevätkö simpukat paluun matkapuhelinmarkkinoille? Tuskin nyt sentään ainakaan täällä Euroopassa, vaikka ehkä jopa hieman yllättäen LG toi keväällä kotimaansa markkinoille esittelemänsä Android-pohjaisen simpukkapuhelimen Suomeen syyskuussa. Kyseinen LG Easy Smart sijoittuu ominaisuuksiltaan alempaan keskiluokkaan, toisin kuin nyt julkistettu Samsung W2016. Se pakkaa vuosituhannen alkupuolella suosittuun simpukkarakenteeseen tehokkaan kokonaisuuden, joka saapuu ainakin näin alkuun Kiinan markkinoille. Hinnasta on vielä pientä epäselvyyttä, mutta GSM Arenan lähteiden mukaan kyseessä olisi erittäin kallis puhelin 9999 Kiinan yuanin hintalapullaan. Se tarkoittaisi suoraan muutettuna sellaista 1470 euroa. Suomeen uutuutta ei ainakaan tämänhetkisten tietojen perusteella kannata unelmoida.

Korealaisvalmistajan uutuus sisältää kaksi 3,9 tuuman 1280 x 768 pikselin Super AMOLED -kosketusnäyttöä ja on kasattu metallisen rakenteen ympärille. Puhelimessa on 16 megapikselin takakamera LED-salamalla ja omakuvia sekä videopuheluita varten viiden megapikselin kamera. Kokonaisuuden sydän on Samsungin oma Exynos 7420 -järjestelmäpiiri, joka vauhdittaa myös Galaxy S6 -sarjaa. Tukena on kolme gigatavua RAM-käyttömuistia. Tallennustilaa mukana on 64 gigatavua, joka riittänee useimpien tarpeisiin.

Simpukkarakenteen eduksi voidaan lukea tavallinen numeronäppäimistö, jota osa käyttäjistä edelleen arvostaa. Mukana on tavalliset navigointipainikkeet ja muutamia Androidiin keskeisesti kuuluvia näppäimiä. Kokonaisuus on paksuudeltaan 15,1 millimetriä ja painaa 204 grammaa.

Samsung W2016

Samsung W2016 on varustettu tuella paikallisille 4G-yhteyksille ja sisältää kaksi SIM-korttipaikkaa. Puhelin perustuu Android 5.1.1 Lollipop -käyttöjärjestelmään, jota Samsung on muokannut omalla käyttöliittymällään. Akku on kapasiteetiltaan 2000 milliampeerituntia ja laite tukee pikalatauksen ohella myös langatonta lataamista.