LG V10 Suomeen tammikuussa 699 euron hintaan

Noin kuukausi sitten esitelty, uuteen V-mallisarjaan kuuluva LG V10 saapuu ehkä jopa hieman yllättäen Suomen markkinoille. Alkujaan korealaisvalmistajan uuden premium-puhelimen oli tarkoitus valloittaa yhtiön kotimaa sekä Yhdysvallat. Euroopasta ei tuolloin puhuttu vielä mitään. Kuluneella viikolla LG kuitenkin vahvisti, että V10 nähdään Suomen markkinoilla tammikuussa 2016. Uutuuden suositushinnaksi ilmoitetaan 699 euroa.

V10 edustaa LG:n täysin uuden V-malliston ensimmäistä jäsentä ja pyrkii tarjoamaan erinomaiset multimediaominaisuudet, joihin kuuluvat mielenkiintoinen toinen näyttö, kaksi etukameraa sekä videokuvaus tavallista laajemmalla manuaalitilalla. Uutuus on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja sen takaosa on hyvän pidon antavaa kestävää silikonia. Kooltaan V10 on 159,6 x 79,3 x 8,6 millimetriä ja se painaa 192 grammaa.

LG V10 on kehitetty multimediapuhelimeksi, jonka avulla käyttäjät voivat jakaa kokemuksensa mahdollisimman laadukkaasti”, sanoo Thomas Wering, LG Electronicsin mobiilituotteiden Pohjoismaiden markkinointipäällikkö. ”Mobiilikameran riittävyyttä lomakuvien ottamiseen on epäilty pitkään, mutta G4:n edistykselliset säädöt muuttivat tuon näkemyksen. Toivomme tekevämme V10-puhelimella videolle saman, mitä G4 teki valokuvalle ‒ ja puhelimella, joka kestää reissussa.

Uutukainen rakentuu 5,7 tuuman 2560 x 1440 pikselin kosketusnäytön (IPS), Android 5.1.1 Lollipop -käyttöjärjestelmän, Snapdragon 808 -sirun ja neljän gigatavun käyttömuistin ympärille. Erikoisuutena päänäytön yläpuolella on niin sanottu kakkosnäyttö (IPS), joka on kooltaan 2,1 tuumaa ja tarkkuudeltaan 1040 x 160 pikseliä. Se toimii täysin itsenäisesti, mahdollistaen muun muassa sovelluspikakuvakkeiden ja ilmoituksien esittämisen häiritsemättä päänäytön sisältöä. Kakkosnäyttö voidaan säätää niin sanottuu always on -tilaan, jolloin se on päällä jatkuvasti ja tuo näin käyttäjälle tärkeimmät tiedot vaikuttamatta juurikaan virrankulutukseen.

Kuvausominaisuudet näyttelevät tärkeää roolia V10:ssä. Edessä on kaksi viiden megapikselin kameraa, jotka mahdollistavat laajojen 120 asteen omakuvien tallentamisen. Takaa löytyy G4:ssä laadukkaaksi todettu 16 megapikselin kamera f/1.8-aukolla sekä lasertarkennuksella ja kuvanvakaimella. Mukana on uusi Manual Video Mode -videokuvaustila, jossa käyttäjä pääsee hallitsemaan manuaalisesti suljinnopeutta, ISO-tasoa, valkotasapainoa ja tarkennusta videokuvauksen aikana.

LG V10:n muita ominaisuuksia ovat 64 gigatavun sisäinen tallennustila, muistikorttipaikka, 3000 milliampeeritunnin akku sekä LTE 4G-, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac-, Bluetooth 4.1- ja NFC- yhteydet. Värivaihtoehtoihin kuuluvat Suomessa Space Black -musta sekä Luxe White -valkoinen.

LG:n lehdistötiedote