Fossil esitteli oman Android Wear -älykellonsa: Q Founder

Älykellot vaikuttaisivat vakuuttaneen perinteiset kellovalmistajat, sillä yhä useammat yhtiöt julkistavat markkinoille älykkäillä ominaisuuksilla varustettuja kelloja. Hyvä esimerkki on pari viikkoa sitten julkistettu Tag Heuer Connected, joka pohjautuu Android Wear -käyttöjärjestelmään.

Nyt mukaan leikkiin lähtee Fossil. Kyseessä on suhteellisen nuori kellovalmistaja, sillä tämä Amerikassa päämajaansa pitävä yhtiö perustettiin vuonna 1984. Yhtiö on tunnettu kohtuullisen hintaisista kelloista, joissa on panostettu muotoiluun ja tyyliin. Samaa kaavaa toteuttaa myös Fossil Q Founder -älykello, jonka hinta valmistajan omassa verkkokaupassa on 295 dollaria, joka euroissa tekee hieman vajaat 280 euroa.

Fossil Q Founder

Mitä 295 dollarilla Fossil sitten asiakkailleen tarjoaa? Ensinnäkin sen rakenne ja muotoilu muistuttavat hyvin paljon perinteistä kelloa, joka miellyttää varmasti monia. Runko on ruostumatonta terästä, jonka pyöreä 1,5 tuuman 360 x 326 resoluution (240 ppi:tä) kosketusnäyttö sopii hyvin kokonaisuuteen, jossa pyritään tavallisten rannekellojen ilmeeseen. Havaintona mainittakoon, että kosketusnäyttö on toteutettu samalla tavalla kuin Moto 360:ssä, eli ruudun alalaitaan on varattu pieni suikale, joka sisältää keskeisiä teknisiä osia näytön toiminnan kannalta. Kooltaan Fossil Q Founder on 46 millimetriä ja se painaa nahka- 71,94 grammaa ja teräsrannekkeella 172,9 grammaa. Kello täyttää IP67-suojaluokituksen, eli se kestää pölyä ja lyhyen upotuksen veteen.

Tag Heuerin älykellon tavoin Q Founder luottaa Android Wear -käyttöjärjestelmään. Toinen yhtäläisyys on Intelin piirisarja, joka toimii sydämenä niin Tag Heuerin kuin Fossilin älykellossa.

Fossil Q Founder tukee WiFi- ja Bluetooth 4.1 -yhteyksiä. Käyttömuistia on erittäin riittävän yhden gigatavun verran. Sisäistä tallennustilaa löytyy muiden Android Wear -kellojen tavoin neljä gigatavua. Akku on kapasiteetiltaan 400 milliampeerituntia ja sen luvataan tarjoavan 24 tunnin akkukeston peruskäytössä. Kellon suurin heikkous lienee sykemittarin puuttuminen, mutta Fossil Q Founderin tyyliä ajatellen sitä ei varmasti ole suunnattu aktiiviseen urheilukäyttöön.

Fossilin älykello on toistaiseksi saatavilla yhtiön omasta verkkokaupasta jo aiemmin mainitulla 295 dollarin hinnalla. Se on kuitenkin ilmeisesti tulossa myyntiin Googlen omaan verkkokauppaan, sillä yhtiö listaa Fossil Q Founderin jo kaupassaan, myös Google Storen suomenkielisessä versiossa. Hinta- tai saatavuustietoja Googlen kaupasta ei kuitenkaan toistaiseksi löydy.