Nämä puhelimet olivat kuluttajien suosikkeja marraskuussa

Vuoden 2015 viimeinen kuukausi käynnistyi tänään ja samalla se polkaisi käyntiin matkapuhelinvalmistajille erittäin tärkeän neljän viikon ajanjakson, sillä joulu on yksi vuoden kuumimmista ajankohdista, jolloin mobiililaitteita ostetaan. Marraskuun listaa hallitsi yleisesti Applen yhdeksännen sukupolven älypuhelin, eli iPhone 6s, vaikka aivan hattutemppuun se ei yltänytkään. Uutena nimenä listoille kuluneen vuoden aikana noussut Huawei jatkoi hyvää virettään, jonka ohella myös japanilaisen Sonyn voidaan todeta vakiinnuttaneen asemansa kotimaisten teleoperattoreiden myydyimpien puhelimien joukossa.

Suomalaiset antavat ja vastaanottavat mielellään järkilahjoja. Puhelimet ja niiden lisälaitteet ovat tyypillinen esimerkki hyötylahjasta, jonka hankinnassa joulupukki saa usein tarkan ohjeistuksen”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Applen iPhone 6s nappasi kärkisijan Elisalla ja Soneralla. DNA:lla ”tyytyminen” oli hopeaan, kun ohi kiilasi noin sadan euron hintaluokkaan sijoittuva Samsung Galaxy J1. Se myi hyvin myös Elisalla, ollen kyseisen teleyhtiön toiseksi myydyin puhelin marraskuussa.

Tänä vuonna ei ole odotettavissa yhtä tai kahta hittipuhelinta. Kysynnän ennakoidaan jakaantuvan erittäin laajalle. Tämä näkyy jo nyt esimerkiksi verkkokaupan myynnissämme. Kymmenen suosituimman puhelimen joukossa on usean eri valmistajan tuotteita”, kertoo Elisan henkilöasiakasyksikön puheliittymien liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

Kovan kysynnän joulukuu tulee olemaan siinäkin mielessä kiinnostava, sillä Windows-puolella on pitkän tauon jälkeen tarjolla uusia lippulaivapuhelimia. Uusien Lumia 950- ja Lumia 950 XL -mallien toimitukset käynnistyvät 3.12. Tammikuun alku näyttää, vetosivatko Microsoftin uuden sukupolven Lumiat suomalaisiin joulumyynnissä.

Microsoftilta tulee kolme täysin uutta Lumia-mallia (550, 950 ja 950XL) kahden viikon sisällä, joista 950- ja 950 XL-mallien toimitukset alkavat jo 3.12. On mielenkiintoista nähdä niiden kysynnän kehitys. Ennakkomyynnin perusteella mahdollisuuksia on myydyimpien kärkikymmenikköön, jatkoi Elisan Virkki.

Kiinalaisen Huawein asema Suomessa näyttää tulevaisuuden kannalta valoisalta. Honor 7 jatkoi nimittäin lokakuun tavoin DNA:n kolmanneksi myydyimpänä puhelimena (katso MobiiliBlogin video Honor 7:stä täältä), sijoittuen Elisalla viidenneksi ja Soneralla kymmenenneksi. Lisäksi listoilla pyörivät muun muassa Huawei Y5, Y360 ja P8 Lite.

DNA:n myydyimmät puhelimet marraskuussa 2015:

 1. Samsung Galaxy J5
 2. Apple iPhone 6s
 3. Huawei Honor 7
 4. Samsung Galaxy A3
 5. Huawei Y360
 6. Apple iPhone 5S
 7. Samsung Galaxy S5 Neo
 8. Samsung Galaxy J1
 9. Samsung Galaxy S6
 10. Sony Xperia M4 Aqua

Elisan henkilöasiakkaiden myydyimmät puhelimet marraskuussa 2015:

 1. Apple iPhone 6s
 2. Samsung Galaxy J1 (3G)
 3. Samsung Galaxy J5
 4. Apple iPhone 5s
 5. Huawei Honor 7
 6. Apple iPhone 6
 7. Nokia 215 (3G)
 8. Microsoft Lumia 640
 9. Huawei P8 Lite
 10. Nokia Lumia 635
 11. Apple iPhone 6s Plus
 12. Samsung Galaxy S5 Neo
 13. Samsung Galaxy S6
 14. Sony Xperia M4 Aqua
 15. Samsung Galaxy A

Soneran myydyimmät puhelimet marraskuussa 2015:

 1. Apple iPhone 6s
 2. Microsoft Lumia 640
 3. Samsung Galaxy J5
 4. Apple iPhone 5s
 5. Sony Xperia M5
 6. Huawei Y5
 7. Apple iPhone 6
 8. Samsung Galaxy Xcover 3
 9. Apple iPhone 6s Plus
 10. Huawei Honor 7