Nokia OZO VR-kameran hinta selvisi: 60 000 dollaria

Kesällä kotimainen Nokia teki markkinoilla täysin uuden aluevaltauksen, kun se esitteli maailmalle ennakkoon tulevan Nokia OZO -kameransa. Kyseessä ei ole mikään tavallinen kamera, vaan kokonaisuus, jolla voidaan luoda sisältöä esimerkiksi erilaisille virtuaalilaseille. Nokia OZO tallentaa nimittäin 360 asteen videokuvaa äänen kera ja mahdollistaa näin koko sitä ympäröivän näkymän tallentamisen jatkokäsittelyä varten.

Jos hieman kerrataan, niin Nokia OZO rakentuu kahdeksan synkronoidun kameran (f/2.4) ympärille, joista jokainen tallentaa 360 x 180 asteen laajuisen alueen 2048 x 2048 resoluution tarkkuudella ja 30 ruudun päivitysnopeudella (fps). Kameroiden tukena on sama määrä mikrofoneja (64dB S/N, 120dB max SPL), joilla kaapataan ympäristön ääni. materiaalit tallentuvat 500 gigatavun SSD-levylle.

Nokia tarjoaa kameran mukana omat työkalut, joihin kuuluvat OZO Remote Application sekä OZO Creator Application. Ainakin aluksi ne ovat saatavilla ainoastaan Applen Mac-tietokoneille, joissa on vähintään OS X 10.10 Yosemite -käyttöjärjestelmä. Työkaluilla voidaan muun muassa seurata reaaliajassa tallentuvaa materiaalia sekä renderöidä nopeasti pienikokoisia versiota ennen lopullista tuotosta. Lopullinen video saadaan ulos suurella 8K x 4K -tarkkuudella (10-bit, sRGB color space).

Nokia OZO on kooltaan ilman jalustaa 264 x 170 x 160 millimetriä ja se painaa 4,2 kiloa. Kamera rakentuu alumiinista ja on saatavilla Lava Grey -harmaan värisenä.

Hinnaltaan Nokia OZO on suunnattu täysin ammattilaisille. Se maksaa nimittäin huimat 60 000 dollaria. Edullinen ei ole myöskään sille suunniteltu jalusta, jonka hintalappu on 1500 dollaria. Kameran toimitukset käynnistyvät vuoden 2016 ensimmäisellä neljänneksellä. Kameran ennakkotilaukset ovat jo alkaneet. Jokainen kameran ennakkoon varannut joutuu maksamaan Nokialle 5000 dollarin vakuuden.

Nokia OZO:n virallinen verkkosivusto