Oppo esitteli A53-älypuhelimen

Kiinalainen Oppo ei ole suomalaisille kovinkaan tunnettu matkapuhelinvalmistaja. Yhtiö esittelee joka tapauksessa tasaiseen tahtiin uusia tuotteita, joista osa saapuu ennemmin tai myöhemmin myös Oppon Euroopan verkkokauppaan, mistä laitteita voi tilata ilman kikkailuja esimerkiksi Suomeen. Verkkokauppa löytyy täältä.

Nyt Oppo on esitellyt markkinoille A53-mallimerkintää tottelevan älypuhelimen, joka ainakin toistaiseksi suuntautuu Kiinan markkinoille. Ei ole kuitenkaan mikään mahdottomuus, että sitä myytäisiin aikanaan myös muilla markkina-alueilla. Tällä hetkellä nimittäin saatavuus- ja hintatiedot jopa Kiinan osalta ovat pienoisia kysymysmerkkejä.

Oppo A53

Metallirakenteisen Oppo A53:n etupuolella käyttäjää tervehtii 5,5 tuuman 1280 x 720 pikselin IPS-kosketusnäyttö, jota suojaava lasi on toteutettu niin sanotulla 2.5D-tekniikalla, eli se kaareutuu näyttävästi reunoista yhdistyen saumattomasti metalliseen runkoon. Puhelimessa on Android 5.1 Lollipop -käyttöjärjestelmä sekä kiinalaisvalmistajan oma ColorOS 2.1 -käyttöliittymä.

Uutukaisen teknisiin ominaisuuksiin kuuluvat Qualcomm Snapdragon 616 -järjestelmäpiiri, kaksi gigatavua käyttömuistia, 16 gigatavua laajennettavissa olevaa sisäistä tallennustilaa, 4G LTE ja 3075 milliampeeritunnin akku. Puhelimessa on Dual-SIM-ominaisuus ja sen telakkaan on mahdollista asettaa yksi nano-SIM- ja yksi micro-SIM-kortti. Kooltaan laite on 153 x 77 x 7,43 millimetriä ja se painaa 165 grammaa.

Kuvaaminen onnistuu takaa löytyvällä 13 megapikselin kameralla, jonka tukena on LED-salama. Etupaneelissa on puolestaan viiden megapikselin kamera omakuvia ja videopuheluita varten.