Lumia 950- ja Lumia 950 XL -puhelimet saapuivat Suomessa myyntiin

Microsoftin uudet Lumia 950- ja Lumia 950 XL -puhelimet ovat saapuneet Suomessa myyntiin. Kyseessä on parivaljakko, jonka Microsoft esitteli maailmalle lokakuussa. Ne ovat ensimmäiset Windows 10 -pohjaiset älypuhelimet ja samalla piristävät Lumia-mallistoa, joka on kärsinyt jo pitkään uusien lippulaivamallien puutteesta.

Kummassakin mallissa valttikortteihin kuuluu Continuum-ominaisuus, joka Display Dock -telakan avulla mahdollistaa puhelimen käyttämisen ”perinteisenä” tietokoneena. Microsoftin telakka sisältää liitännät muun muassa näytölle, hiirelle sekä näppäimistölle. Näin uusia universaaleja Windows 10 -sovelluksia pääsee käyttämään suurella ruudulla. Toisin sanoen puhelin toimii niin sanotusti kokonaisuuden keskusyksikkönä. Tammikuun loppuun mennessä puhelimen ostaneet saavat Display Dock -telakan ilmaiseksi uuden Lumia 950– ja Lumia 950 XL -puhelimen rinnalle.

Lumia 950 perustuu 5,2 tuuman 2560 x 1440 pikselin QuadHD AMOLED -kosketusnäyttöön ja Snapdragon 808 -järjestelmäpiiriin. Suurempi XL-variantti tarjoaa 5,7 tuuman 2560 x 1440 pikselin resoluution näytön sekä tehokkaamman Snapdragon 810 -sirun. Molemmissa on käyttömuistia kolme gigatavua ja muistikortilla laajennettavaa tallennustilaa 32 gigatavua. Lisäksi kaksikko tarjoaa 20 megapikselin PureView-kameran Zeiss-optiikalla, viidennen sukupolven optisella kuvanvakaimella, kolmesta LED-valosta muodostuvalla salamalla ja 4K-videokuvauksella. Puhelimet käyttävät uutta USB Type-C -porttia ja tukevat langatonta lataamista.

Suositushinnaksi Microsoft on ilmoittanut Lumia 950:lle 599 ja Lumia 950 XL:lle 699 euroa. Värivaihtoehtoihin kuuluvat molempien kohdalla puolestaan musta ja valkoinen. Lumia 950 vaikuttaisi olevan saatavilla esim. Verkkokauppa.comissa sekä Single-SIM- että Dual-SIM-versiona. Molemmat variantit on mielenkiintoisesti hinnoiteltu samaan 598,90 euroon. Miten on, meneekö toinen uusista Lumia-lippulaivoista hankintaan, vai joko sellainen löytyy taskusta?