Huawei Honor 7 -vinkit: enemmän irti puhelimestasi

Kiinalainen Huawei on sulattanut suomalaisten sydämet ja vaikka lippulaivat eivät ole aivan pystyneet kilpailemaan Applen ja Samsungin huippumallien kanssa, ovat erityisesti keskihintaluokkaan sijoittuneet Honor-mallit menestyneet hyvin. Ne tarjoavat hyvän hinta-laatusuhteen, tasapainoillen laadukkaan rakenteen sekä monipuolisten ominaisuuksien kesken. Hyvä esimerkki on Honor 7, jonka myyntihinta liikkuu Suomessa tällä hetkellä edullisimmillaan 350 euron tuntumassa. Se tarjoaa kahdeksasta suoritinytimestä koostuvan Kirin 935 -järjestelmäpiirin, kolme gigatavua käyttömuistia, 16 gigatavua tallennustilaa, 5,2 tuuman full hd -kosketusnäytön, Android 5.0 Lollipop -käyttöjärjestelmän EMUI 3.1 -käyttöliittymällä ja SIM-telakan, johon voidaan asettaa kaksi SIM-korttia tai vaihtoehtoisesti yksi SIM ja yksi microSD-muistikortti laajentamaan sisäistä tallennustilaa. Pakettia täydentävät 20 megapikselin kamera sekä sormenjälkilukija.

Tähän artikkeliin olen koonnut muutamia käteviä vinkkejä, joiden avulla omasta puhelimestaan saa entistäkin enemmän irti. Osa niistä voi olla jo entuudestaan tuttuja, mutta toivottavasti mukana on uutta myös edistyneemmille käyttäjille. Jos listastani jäi mielestäsi uupumaan joku erityisen hyödyllinen vinkki, jaa tietosi kommenteissa.

Siirrä useita kotinäkymän sovelluskuvakkeita kerralla

Honor 7 EMUI

Tämä on erityisen kätevää, jos kotinäkymä on tarkoitus saada uuteen uskoon helposti ja vaivattomasti. Avaa kotinäkymän muokkaustila (pitkä painallus kotinäkymää tai nipistys kahdella sormella ruudulla) ja valitse halutut sovelluspikakuvakkeet niitä koskettamalla. Tämän jälkeen voit siirrellä niitä näkymästä toiseen sen sijaan, että vetäisit ne perinteiseen tyyliin yksi kerrallaan näkymästä toiseen.

Helpota laitteen käyttöä yhdellä kädellä

Honor 7:ää ei välttämättä nykymittapuun mukaan voida aivan lukea niin sanottujen phablettien kategoriaan, mutta siitä huolimatta sen käyttäminen yhdellä kädellä voi toisinaan olla hieman haastavaa. Onneksi tähän ongelmaan on ratkaisu. Aktivoi yhden käden käyttö: Asetukset -> Yksikätinen käyttö -> Yhden käden asettelu.

Ominaisuuden aktivoinnin jälkeen voit pienentää ruudun sisällön haluamaasi reunaan. Tämä onnistuu pyyhkäisemällä näyttöä vasemmalta oikealle tai oikealta vasemmalle navigointirivin päällä. Sisällön saa jälleen koko ruudulle koskettamalla näyttöä sisällön ulkopuolella (mustalla alueella).

Muokkaa navigointipainikkeiden asetelmaa

Huawei Honor 7 Android EMUI 3.1

Siirrytkö Honor 7:ään Samsungin puhelimesta, jossa takaisin- ja moniajopainikkeet ovat Huawein puhelimeen nähden toisinpäin tai haluatko lisätä navigointiriville uusia toimintoja? Tämä onnistuu erittäin helposti: Asetukset -> Navigointirivi. Aivan vapaasti painikkeiden toimintoja et pääse hallitsemaan, mutta asetukset mahdollistavat painikkeiden paikkojen vaihtamisen ja lisäämisen mukaan neljännen näppäimen, joka tuo esille ylhäältä esiin vedettävän ilmoituspaneelin.

Hyödynnä sormenjälkilukijan tarjoamia eletoimintoja

Huawein puhelimessa on yksi markkinoiden nopeimmista ja tarkimmista sormenjälkilukijoista. Jo pelkästään tämä ansaitsee suurta kiitosta, mutta kiinalaisvalmistajan taakse sijoitettu sormenjälkilukija osaa useita muitakin kikkoja. Navigoi Asetukset -> Sormenjälkitunniste ja löydät useita vaihtoehtoja, joilla muokata sen toimintaa. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi takaisin-painikkeena, puheluihin vastaamisessa, ilmoitusvalikon esiin tuomisessa sekä moniajonäkymän avaamisessa. Ehkä eräs suosikeistani on kuvan ottaminen (Asetukset -> Sormenjälkitunniste -> Tallenna kuva/video). Kun toiminto on päällä, onnistuu kuvan tallentaminen pitkällä kosketuksella sormenjälkilukijaan. Tämä toimii muuten erityisen hyvin omakuvien kanssa!

Käytä puhelinta hansikkaat kädessä

Huawei Honor 7 UI

Talvi on täällä ja niinpä ulkona liikutaan usein hansikkaat kädessä. Näin ollen on miellyttävää, jos puhelinta on mahdollista käyttää ilman, että hanskoja tarvitsee poistaa kädestä. Tämä onnistuu Honor 7:llä Asetuksien ”Älykäs avustus” -otsikon alta koskettamalla Lisää-painiketta. Sen taakse kiinalaisvalmistaja on piilottanut sellaisen valinnan kuin Käsine-käyttö. Sen aktivoimalla esimerkiksi puheluihin voi vastata kovalla talvipakkasella käsineet kädessä.

Anna sovelluksien toimia taustalla

Paketista vedettynä Honor 7 on varsin aktiivinen sulkemaan sovelluksia akkukeston nimissä. Liika on kuitenkin liikaa, kun puhelin lukee käytännössä kaikki ohjelmat (Twitter, Facebook jne.) paljon virtaa kuluttavien sovelluksien joukkoon ja estää niiden taustatoiminnan ruudun ollessa sammuksissa. Jos haluat itse päättää, mitkä sovellukset saavat pyöriä taustalla, niin on sekin mahdollista: Asetukset -> Suojatut sovellukset. Sieltä napsi päälle ne sovellukset, jotka haluat, että saavat pyöriä taustalla myös ruudun olessa sammutettuna.

Akku lopussa? Aktivoi Ultra-virransäästötila

Honor 7 screenshot

Monien muiden valmistajien tavoin myös Huawei tarjoaa erilaisia virransäästötiloja puhelimelleen. Suositeltavaa lienee käyttää Älykästä-tilaa, mutta jos eteen iskee tilanne, että akku on vähissä ja käytettävissä olevalla virralla pitäisi selvitä vielä muutamaa tuntia pidempään. Tässä apuun astuu Ultra-virransäästötila. Se tekee laitteessa käytännössä peruspuhelimen, sillä käytössä ovat vain puhelut, viestit ja yhteystiedot. Aktivoi tila käyttöön: Asetukset -> Virransäästötila -> Ultra.

Älynäppäimellä helpotusta jokapäiväiseen elämään

Huawei Honor 7 älynäppäin

Honor 7:ssä on muutamista muistakin puhelimista löytyvä niin sanottu ylimääräinen painike, joka voidaan ohjelmoida toimimaan käyttäjänsä haluamalla tavalla. Kiinalaisvalmistaja kutsuu puhelimen vasemmasta kyljestä löytyvää painiketta älynäppäimeksi, johon voi ohjelmoida kolme toimintoa: tavallinen painallus, kaksi nopeaa painallusta sekä pitkä painallus. Eri painalluksille voi aktivoida muutamia eri pikatoimintoja (taskulamppu, kuvakaappaus, äänitys) tai sitten avautumaan määrätyn sovelluksen. Joka tapauksessa kyseessä on erittäin kätevä ominaisuus, joka kannattaa aivan ehdottomasti ottaa mukaan päivittäiseen rutiiniin.

Lukitusruudun pikavalikko

Tämä valikko tai paneeli jää varmasti monilta huomaamatta, sillä harvat Android-käyttöliittymät hyödyntävät pyyhkäisyä ruudun alaosasta ylöspäin. Huawei tämän on kuitenkin ottanut käyttöön, mutta vain lukitusruudussa, jossa pyyhkäisy alhaalta tuo esiin paneelin, jossa on muutamia käteviä pikakuvakkeita sovelluksiin ja toimintoihin, kuten taskulamppuun ja laskimeen.

Soittoäänen voimakkuus ja värinä tehokkaammaksi puhelimen olessa taskussa

Honor 7

Monelle on varmasti käynyt niin, että puhelimen olessa taskussa esimerkiksi kaupungilla kävellessä ei saapuvaa puhelua yksinkertaisesti kuule. Yleensä äänenvoimakkuutta ei kuitenkaan viitsi pitää jatkuvasti täysillä, sillä hiljaisessa tilassa puhelin ”huutaa”, kun siihen saapuu puhelu. Huaweilla on tähän ongelmaan ratkaisu, joka on nimeltään Taskutila. Se kohottaa automaattisesti soittoäänen voimakkuutta ja tehostaa tärinää, kun laite on taskussa. Ominaisuuden voit aktivoida Asetuksista. Etsi Sovellukset-alaotsikko ja paina Lisää. Avautuvasta sivusta valitset puhelut ja sieltä pääset aktivoimaan taskutilan.

Ota käyttöön liikeohjaukset

Kuten useat muutkin Android-puhelimet, tarjoaa Huawei Honor 7:n useita liikeohjauksia. Kyseessä on siis erilaisia toimintoja, jotka voidaan hoitaa liikuttamalla puhelinta. Esimerkiksi saapuva puhelu voidaan mykistää kääntämällä puhelin näyttö pöytää vasten, vastata puheluun nostamalla laite korvalle ja aktivoida ruutu kaksoisnapautuksella. Liikeohjauksia pääset säätämään: Asetukset -> Liikeohjaus.

30 kommenttia

 1. Mitenkähän honor 7:n tv:n kaukosäädin otetaan käyttöön?
  Siitä ei ole sanaakaan suomenkielisessä käyttöohjeessa.

  1. Siellä on valmiiksi asennettu app: Älykäs ohjain.
   Sen käynnistät ja seuraat ohjeita.

   1. Joo, on ollut jo pitkään käytössä. Ilmalämpöpumpuille ja cd-soittimille ei löydy tukea.

    1. Kyllä mulla pumpulle löyty ja toimii hienosti.

    2. No joo. Mulla voi vaikuttaa se että puhelin putos alkusyksystä järveen ja oli täysin pimeenä 10 päivää ja sitten yllättäen avautui,muutamat toiminnot tais kärsiä.

 2. Samoin ohjeissa ei ole kerrottu, miten älynäppäimen lukitus poistetaan. Lukittuneessa tilassa puhelin vain kehottaa: ” Muista lukea älynäppäimen ohje lukituksen poistamisesta…

 3. Moi Honor 7 lite osin varastetun tilalle,sain uudenSIM kortin, mutta liitymä on edelleen sama mikä oli miksi en saa Play kauppaa auki pyytää salasanaa, oon vaihtanut google tiliä ei auta?

 4. Kuinka saa lisättyä 2 kortin tulevan soiton hälytysääntä, nyt soi vaan 15 sekunttia ja katkaisee hälyyty
  ksen Honor 7 kyseessä

 5. Jostain syystä puhelin ei suostu ottamaan videokuvaa ollenkaan, mikä avuksi? Voiko vika olla asetuksissa, vai pitääkö puhelin viedä huoltoon?

  1. En kyllä muista asetusta, joka estäisi videokuvan tallentamisen… mitä puhelin tarkalleen tekee, kun yrität kuvata videota?

   1. Itse asiassa kuvaus näyttäisi onnistuvan, mutta videon toistaminen ei onnistu eli video ei lähde näkymään….

    1. Onpa erikoista. En osaa ikävä kyllä auttaa. Kävisin itse kysymässä apua liikkeestä, josta puhelin on hankittu. Jos olet ostanut verkkokaupasta, niin operaattoreiden myymälöissä on yleensä avuliasta väkeä, jotka aittavat, kunhan on kyseisen operaattorin asiakas.

     Tai. Onhan puhelimessa tapeeksi tilaa? Video siis ilmestyy puhelimeen, mutta ei lähde toistumaan?

 6. Voiko honor puhelimella joka honor seiska .mutta ei lie. Pelata pokemon go sovellusta joka pääsee minne maahan vain?

 7. Pystyykö Honor 7:ssa määrittelemään puheluita/tekstareita, jotka pääsee läpi, vaikka puhelin olisi äänettömällä? Entä pystyykö tekstiviestin ääntä yksilöimään viestin lähettäjän mukaan?

 8. Miten saan honor 7 liteen koputuspalvelun päälle?

 9. Onko kaiutinpuhelu mahdollisuutta? Jos on niin miten päälle/pois?

  1. On. Kun puhelu on kynnissä , ruudulta löytyy kaiuttimen kuva.. Loput varmaan keksit itse.

 10. Miten pystyn synkronoimaan facebookin honor 7:n kanssa? Ei onnistu millään vinkeillä..

 11. Sama ongelma kuin Pialla 6.12. Videon kuvaus onnistuu, mutta videon toistaminen ei onnistu eli video ei lähde näkymään…
  Missä vika?

  1. Ja edelleen jos lähetän kuvaamani videon esim. whatsupilla toiseen puhelimeen, niin videon voi toistaa siellä normaalisti.

 12. Olen jo kahdesti bongannut ennakoivan tekstinsyötön tarjoavan sanan ”märkää” jälkeen mahdolliseksi seuraavaksi sanaksi ”pillua”. Siis mitä ihmettä?? Tätä ei voi pitää edes huonona pilana.

 13. Onko honor lite 7 puhelimessa mahdollisuus siirtää tiedostoja puhelimen ja tietokoneen välillä valitse,vie ja tiputa toiminnolla kumpaankin suuntaan?

 14. Miten huawei honor 7 litestä saa lukituksen pois? Siis niin että sitä näyttöä pitää vaan pyyhkästä ja se aukee?

 15. Kuinka musiikkikansiossa kappaleita saa vaihdettua mieleiseen järjestykseen? Nyt menevät automaattisesti aakkosjärjestykseen. Olisi enemmän kuin sata jänistä jos joku voisi auttaa :)?

  1. Minulla ei ole valitettavasti Honor 7:aa juuri käsillä, mutta yritän auttaa. Ilmeisesti kappaleita ei Huawein omassa soittimessa saa omaan järjestykseen. Ainakaan en tällaista vaihtoehtoa mistään Honor 8:ssa löytänyt. Outoa.

 16. Kertokaa, mulle, miten valokuvien ja viedeoiden kansiot toimii esim. Miten määritellään mihin kansion mikin kuva menee, kun nyt niitä kuvia on joka paikassa on kamerakansiossa videoita, vaikka vidoille on monta omaa kansiota, mikä kansio on ART kansio on saved kansio jotain kuvia sielläkin on muut kansio jotain sielläkin ja paljon muita APUA

 17. Ostin SD-kortin, mutta en löydä mistään, että miten kuvat ja videot saisi siirrettyä kortille viemästä sisäistä muistia. Help?

 18. Siirrä ne läppärin avulla. Kaapelilla kännykkä kiinni läppäriin, ja siirto onnistuu helposti.
  Esim Win 10:ssä on ”Puhelimen oheissovellus”, jolla on helppo siirtää mitä vain, joka kännykästä läppäriin, tai toisinkin päin.

  Toki onnistuu ilman tuota oheissovellustakin.

Kommentointi on suljettu!