Applelta oma akulla varustettu suojakotelo iPhone 6/6s -puhelimelle: Smart Battery Case

Akun sisältävät suojakotelot ovat olleet älypuhelinmarkkinoilla arkipäivää jo vuosia. Yksi tunnetuimmista valmistajista on varmastikin Morphie, joka on jo pitkään tarjonnut lisävirtaa Applen puhelimille koteloiden muodossa. Nyt myös Apple haluaa siivun tästä markkina-alueesta. Yhtiö onkin esitellyt maailmalle oman Smart Battery Case -kotelon, joka ainakin näin alkuun on saatavilla ainoastaan iPhone 6– ja iPhone 6s -puhelimille. Aika näyttää, tuoko Apple vastaavan ratkaisun saataville jossain vaiheessa myös suuremmalle iPhone 6 Plus -mallistolleen.

Uusi Smart Battery Case rakentuu silikonista ja muistuttaa hyvin paljon Applen perinteisestä silikonikoteloa, mutta sillä erotuksella, että mukana on akku puhelimen toiminta-aikoja pidentämässä. Käyttäjälle tämä näkyy takaosan kohoutumana sekä siinä, että kotelo tuo laitteeseen hieman lisää pituutta. Värivaihtoehtoina ovat valkoinen sekä hiilenharmaa.

Apple ei paljasta verkkosivustollaan kotelon suojissa lymyilevän akun kapasiteettia, mutta verkossa liikkuvien tietojen mukaan se olisi 1877 mAh:ta. Itse iPhone 6s:ssä on 1715 milliampeeritunnin akku, joten lisävarusteen vaikutus toiminta-aikoihin on huomattava. Allekirjoittanut on ollut pääsääntöisesti tyytyväinen iPhone 6s:n akkukestoon, mutta esimerkiksi patikointiretkellä kotelon kaltainen ratkaisu toiminta-aikojen pidentämiseksi kuulostaa ulkoista virtalähdettä käytännöllisemmältä.

Useista kilpailijoistaan poiketen Smart Battery Case -kotelon kanssa voidaan käyttää Lighting-liitäntää ja siihen perustuvia lisävarusteita. Useissa kolmansien osapuolien vastaavissa ratkaisuissa kotelon pohjassa on microUSB-liitäntä.

Applen mukaan täyteen ladatulla kotelolla ja puhelimella voidaan saavuttaa jopa 18 tuntia yhtäjaksoista verkkoselaamista LTE-yhteydellä.

Muotoilullisesti Applen uusi lisävaruste on saanut paljon kritiikkiä. Mashable-verkkosivustolle antamassaan haastattelussa toimitusjohtaja Tim Cook puolustelee materiaaleja sekä muotoilua helppokäyttöisyydellä. Cookin mukaan joustava materiaalia ja kohouma oikeassa kohdassa mahdollistavat kotelon helpon asettamisen sekä poistamisen. Se on jotain, mihin Cookin mukaan monet muut eivät kykene.

Applen muiden lisävarusteiden tavoin myös Smart Battery Case -kotelosta joutuu pulittamaan kilpailijoihin nähden varsin kovan hinnan. Suomessa se maksaa 119 euroa.

3 kommenttia

  1. ”esimerkiksi patikointiretkellä kotelon kaltainen ratkaisu toiminta-aikojen pidentämiseksi kuulostaa ulkoista virtalähdettä käytännöllisemmältä.”

    Helpompaa on imo laittaa illalla ulkoinen kiinni ja sitten päivät kanniskella erillään kahta pienempää osaa. Puhumattakaan siitä, että jo puolella tuon hinnasta saa ulkoisen moninkertaisella ( ainakin 5x) kapasiteetilla, jolloin riittää virta vaikka viikon reissuun 2-3 päivän sijaan.

    Niin ja onhan tuo nyt ihan järkyttävän ruma.

    1. Niin en ottanut kantaa, että Applen kotelo pitäisi ostaa. On totta, että hinta on korkea verrattuna kilpailijoihin.

  2. Ei varmasti mene enää kauan kun iPhone 6s Plus saa oman versionsa tuosta akkusuojakuoresta?

Kommentointi on suljettu!