Lumia 850:n kuva vuoti verkkoon

Luotettavana vuotajana tunnettu Evan Blass, eli @evleaks, on julkaissut Microsoftin tulevasta Lumia 850 -puhelimesta kuvan. Kuten mallimerkintäkin kertoo, sijoittuu tuleva laite teknisesti hiljattain Suomessakin myyntiin saapuneiden Lumia 950- ja Lumia 950 XL -mallien alapuolelle.

Koodinimellä Honjo tunnettava laite jatkaa muotoilullisesti samalla linjalla uusien lippulaivamallien kanssa. Uutuus rakentuisi nyt nähtävän kuvan perusteella metallisesta kehyksestä ja polykarbonaatista. Vaikuttaisi kuitenkin siltä, että uutuuteen olisi haettu tietynlaista tyyliä pienillä yksityiskohdilla, kuten kullanvärisellä Microsoft-logolla, joka paistaa laitteen takaosassa. Kuvan perusteella voisi myös päätellä, että Lumia 850:n metallinen kehys olisi väriltään kokonaan kultainen. Aika näyttää, käykö tämä toteen ja kuinka monta eri värivaihtoehtoa laitteesta lopulta nähdään. Ei välttämättä montaa, sillä ainakin uusien lippulaivamallien kohdalla Microsoft rajasi värit valkoiseen ja mustaan.

Tulevan laitteen ominaisuuksista on toistaiseksi pientä ristiriita. Yhdeltä suunnalta tulevan tiedon mukaan puhelimessa olisi viiden tuuman 1280 x 720 pikselin kosketusnäyttö ja Snapdragon 410 -järjestelmäpiiri. Ottaen huomioon, että laitteen lopullinen mallinimi todellakin on Lumia 850, kuulostavat kyseiset tekniset tiedot varsin vaatimattomilta. Toiselta suunnalta kuuluukin huhuja 5,7 tuuman näytöstä ja Snapdragon 617 -sirusta, joka perustuu kahdeksaan Cortex-A53-suoritinytimeen, joiden kellotaajuus voi suurimmillaan olla 1,5 gigahertsiä. Järjestelmäpiirissä on Adreno 405 -grafiikkaohjain.

Puhelimen kamerasta ei toistaiseksi ole yllättäen liikkellä minkäänlaisia tietoja. Muotoilullisesti Microsoft on joutunut useiden muiden valmistajien tavoin nostamaan kameran hieman koholleen takaosasta. Salamana näyttäisi toimivan LED-valo. Etukameran tukena vaikuttaisi myös olevan salama, mutta se saattaisi olla myös infrapunaskanneri, joka löytyy Lumia 950 -tuoteperheestä.Sen avulla puhelimen näyttölukko voidaan avata puhelinta katsomalla, sillä infrapunasensori ”skannaa” käyttäjänsä silmän.

Tässä vaiheessa on epäselvää, milloin laite julkistetaan. Osassa huhuja on jopa puhuttu, että kyseinen laite olisi peruttu. Niin tai näin, evleaksin tuntien, tässä lienee joka tapauksessa aito kuva Microsoftin suunnittelemasta Lumiasta.

Twitter, @evleaks, Honjo.

5 kommenttia

    1. Aika tyylikkäitä. Näyttää paremmalta kuin Lumia 950 -mallit.

  1. Hmm kun tarkastelun postaamaani kuvaa tarkemmin huomasin että puhelin tulisi myös dualsim versiona
    Wmpoweruser sivulla (kommenteissa) ollaan mietitty että onko kyseinen laite Lumia 850? Vai Lumia 650 XL?
    Syitä miksi tuo olisi 650xl on mm fyysisen kamera napin puuttuminen, kamera ei ole pureview brändätty ja design muistuttaa 640/XL malleja

    1. Hyviä huomioita. On hyvin mahdollista, että kuvassa oleva puhelin ei ole Lumia 850. Joka tapauksessa mutoilu ja yksityiskohdat miellyttävät minua.

Kommentointi on suljettu!