Huhut koottuna: tässä on Galaxy S7 ja sen neljä eri versiota

Jatketaan huhujen ja vuotojen parissa, vaikka ne eivät MobiiliBlogin uuteen konseptiin enää niin vahvasti kuulukaan. Mielenkiintoisimpia lippulaivoja koskevat huhut on kuitenkin toisinaan aina pakko koota yhteen, kuten nyt.

Tämänkertainen huhu koskee korealaisen Samsungin tulevaa Galaxy S7 -puhelinta. Kyseessä on seuraaja kuluneen vuoden maaliskuun ensimmäinen päivä julkistetulle Galaxy S6:lle, joka aloitti uuden aikakauden Samsungin lippulaivamallistossa vaihtamalla muovin lasiin ja metalliin. Nykyinen Galaxy S6 -tuoteperhe on saatavilla kaikkiaan kolmena eri versiona. Markkinoilta löytyy tietenkin itse Galaxy S6 ja sen lisäksi molemmille sivulle kaarevalla näytöllä varustettu Galaxy S6 edge ja siitä suurempi 5,7 tuuman näytöllä varustettu Galaxy S6 edge+.

Luottovuotaja evleaks vihjaa Twitter-tilillään, että korealaisvalmistajan seuraavan sukupolven Android 6.0 Marshmallow -lippulaiva olisi tulossa markkinoille neljänä eri versiona. Nämä olisivat Galaxy S7, Galaxy S7 Plus, Galaxy S7 edge ja Galaxy S7 edge Plus. Sen tarkemmin evleaks ei tulevista laitteista tietoja paljasta.

Galaxy S7

Viimeisten päivien aikana Galaxy S7:stä on valunut verkkoon tietoja yhdeltä jos toiseltakin lähteeltä. Laitteesta on levinnyt verkkoon CAD-kuvia, joiden pohjalta on luotu 3D-malleja, jotka saattavat antaa ensimmäisen hieman realistisemman kuvan siitä, miltä Samsungin seuraava lippulaiva ulkoisesti näyttää. Jos kuvat ja tiedot ovat oikeita, ei mitää massiivisia muutoksia olisi odotettavissa. Yhtiö luottaisi edelleen lasisiin pintoihin ja metalliseen kehykseen. Kotipainike vaikuttaisi muuttavan muotoaan hieman kapeammaksi, GSM Arenan mukaan S6:n 18 x 5 millimetrin painikkeesta siirryttäisiin 16 x 6,7 millimetrin kotinäppäimeen.

Tarkat 3D-mallit käsiinsä saaneen uSwitch-sivuston mukaan Galaxy S7 Plus olisi kooltaan 163,4 x 82 x 7,82 millimetriä. Se olisi näin selvästi suurempi kuin nykyinen Galaxy S6 Edge+, jonka vastaavat mitat ovat 154,4 x 75,8 x 6,9 millimetriä. Suurentunut koko johtuisi näytöstä, joka viimeisimpien tietojen mukaan olisi Plus-mallissa kuuden tuuman luokkaa. Sen sijaan perusversion, eli Galaxy S7:n arvellaan säilyvän nykyisessä 5,1 tuuman kokoluokassa ja olisi mitoiltaan likimain samaa tasoa nykyisen sukupolven kanssa.

Samsung Galaxy S7

Vuotaneissa kuvissa on toistaiseksi muutamia kysymysmerkkejä. Osassa kuvia näkyy esimerkiksi microUSB-portti ja toisissa uudempi USB Type-C -liitäntä. Yleinen konsensus tuntuu kuitenkin tällä hetkellä olevan se, ettei Samsung olisi vielä ottamassa käyttöön uutta USB Type-C -standardia, vaan pidättäytyisi vanhemmassa liitännässä. Kuvien perusteella microSD-muistikorttipaikka puuttuisi myös tästä sukupolvesta.

Teknisellä puolella Samsungin arvellaan siirtyvän käyttämään lippulaivassaan Qualcommin uutta sirua oman järjestelmäpiirin sijaan. Sisälle olisi tulossa Snapdragon 820. Verkossa on jo tovin liikkunut tietoja kovista tuloksista, joita laitteen prototyypillä olisi ”hakattu” Geekbench-sovelluksessa, joka mittaa laitteiden prosessorin suorituskykyä. Snapdragon 820 -sirun lisäksi huhuja on liikkunut myös mahdollisesta paineen tunnistavasta kosketusnäytöstä.

Puhelimen julkistuksen odotetaan tapahtuvan helmi-maaliskuussa. Aika näyttää, esitteleekö Samsung kaikki mallit kerralla vai tuodaanko ne markkinoille asteittain.

Alla vielä video, jossa esitellään CAD-piirrustuksien perusteella tehtyä mallia Galaxy S7 -puhelimesta: