Jollan toimitusjohtaja: rahoitus löytynyt, Sailfish OS:n kehitys jatkuu

Uutisoimme marraskuun lopulla kotimaisen Jollan joutuneen taloudellisiin vaikeuksiin. Sailfish OS -käyttöjärjestelmää kehittävä Jolla ajautui tilanteeseen, koska tuolloin sen marraskuussa päättymässä ollut rahoituskierros oli viivästymässä. Niinpä suomalaisyhtiö joutui hakeutumaan yrityssaneeraukseen sekä lomauttamaan puolet yli sadan työntekijän henkilöstöstään. Tässä vaiheessa monet uskovat jo omaa mobiilialustaansa kehittävän Jollan tarinan olevan lopussa. Toisin kävi!

Jollan toimitusjohtaja Antti Saarnio on tänään kertonut irc-keskustelualustan mer-meeting-kanavalla, että Jolla on saanut rahoituksen kuntoon, eikä yhtiö ole toisin sanoen katoamassa mihinkään.

We have received financing to continue Sailfish OS development from our investors. THIS means that reports about Jolla’s death are greatly exaggerated 🙂”, kommentoi huhuja Saarnio irc:ssä.

Sen tarkemmin Saarnio ei rahoituskuvioita vielä suostunut kommentoimaan, mutta antoi ymmärtää, että huomenna asian suhteen on luvassa lisää infoa: ”We are just preparing a blog update to be sent out tomorrow, where most of the new information will be” jatkaen ”Its early to share details about the financing yet, and might be that we can’t share all because of confidentiality matter. But we will share what we can.”

Saarnio kertoo rahoitusuutisten vahvistuneen vasta eilen. Nyt Jolla pohtii parhaillaan, mitä se tekee niin sanotun TabletGaten kanssa. Yhtiö ei ole nimittäin kyennyt toimittamaan Jolla Tablet -taulutietokoneita kaikille ja Jolla tuleekin pitämään asian tiimoilta yhtiökokouksen joulun jälkeen.

Toimitusjohtaja myöntää rahoitusvaikeuksien vaikuttaneen yhtiöön, ja nyt Jollan täytyy tehdä kaikkensa korjatakseen asiat. Saarnion mukaan tärkein asia on kuitenkin se, että Sailfish OS -järjestelmän kehitys jatkuu. Samalla jatkuu myös intialaisen Intex Technologiesin kanssa kehitettävän Sailfish OS -pohjaisen puhelimen tarina: ”Intex project will continue, we have confirmed that yesterday and there will be new Sailfish phone coming.

Merproject, irc-logs

Twitter, @AnttiSaarnio, The Force Awakens. ”The reports about Jolla’s dead have been greatly exaggerated”, #3rdDeathValleyByPassed

2 kommenttia

  1. Hieno juttu! Toivotaan Jollalle kaikkea hyvää.

Kommentointi on suljettu!