Videoarvostelussa: Googlen ja LG:n Nexus 5X

Videoita pyydetään jatkuvasti ja niinpä allekirjoittanut on yrittänyt parhaansa mukaan panostaa niihin enenevissä määrin. Muutama viikko sitten julkaisin videon Suomessa ja maailmalla yleisesti kovassa nousussa olevan Huawein keskihintaiseen Honor 7:ään. Lokakuussa arvostelin puolestaan erittäin kiinnostavan ja viimein ilman kutsuja myyntiin tulleen OnePlus 2:n. Nyt, juuri ennen joulua on aika tehdä laaja katsaus Googlen ja LG:n yhteistyössä kehittämään Nexus 5X:ään, josta videoarvostelua on toivottu erittäin paljon. Löydät videon ”lue lisää” -linkin takaa tai suoraan YouTube-kanavaltamme.

Tänä vuonna Googlen Nexus-älypuhelinmallisto sai jatkoa kahden uuden puhelimen voimin. Nyt arvostelussa oleva Nexus 5X on noin 500 euron hintainen kokonaisuus ja lippulaivaviitan harteilleen ottanut Huawein valmistama Nexus 6P irtoaa edullisimmillaan noin 650 eurolla. Molemmat perustuvat tietenkin uuteen Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmään, jossa on muun muassa virallinen tuki sormenjälkilukijalle, USB Type-C -liitännälle, virrankulutusta valmiustilassa parantava Doze-ominaisuus sekä ruudun sisällön analysoiva ja sen perusteella eri palveluista lisätietoja käyttäjälle tuova Google Now on Tap.

Nexus 5X:ssä toimintojen hallinta tapahtuu 5,2 tuuman 1920 x 1080 pikselin LCD IPS -kosketusnäytöltä, jonka suojana on Gorilla 3 -lasi. Sydämenä on Snapdragon 808 -siru ja sen tukena kaksi gigatavua käyttömuistia. Takaa löytyy 12,3 megapikselin kamera sekä sormenjälkilukija. Puhelin tukee 4G LTE cat.6 -verkkoa sekä Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac 2×2 MIMO- (2,4 GHz, 5,0 GHz), Bluetooth 4.2-, NFC-, GPS- ja GLONASS-yhteyksiä. Etupaneelissa on viiden megapikselin kamera ja sisuksista löytyy pikalatausta tukeva 2700 milliampeeritunnin akku. Lataaminen tapahtuu USB Type-C -portin kautta.

4 kommenttia

 1. Täytyy sanoa, että ääni on hyvä ja videoita mukava katsoa. Mutta… Voisiko pöytään kiinnittää vaikka polkupyörän ohjaustangon, jotta tyhjät kädet eivät leikkauksossa/feidauksissa heiluisi ruudussa. Älä ota tätä loukkauksena, kuten sanoin tykkään katsoa ja lukea arvostelujasi ja videot vaikuttavat todella hyvältä, sekä ammattimaisilta, tyhjänä viuhuvia käsiä lukuunottamatta. Ja käsiä ei saa lyödä yhteen. Kouluarvosana ainakin 9.

  1. Kiitän asiallisesta palautteesta. Itse ajattelin, että käsien pieni heiluttelu toisi videoon hieman syvyyttä tai eloa. Tiedät varmaan mitä tarkoitan. Ilmeisesti käsien liikuttelua voisi kuitenkin vähentää. Tuntuu vain, että paikallaa istuminen ilman minkäänlaista liikkumista näyttää tönköltä. Voin olla väärässäkin…

   Kiitos kehuista! Yritän aina panostaa videoihin paljon ja tämänkin kasaamiseen meni ”työtunteja” todella paljon. Positiiviset kommentit lämmittävät mieltä todella paljon ja auttavat jaksamaan uusien videoiden tekemisessä, kun tietää, että videoita tykätään katsoa.

   Mukavaa joulua! 🙂

  2. Heh samaa mieltä, en vaan kehdannut kirjoittaa. Muutoin todella hyvä video, kiitos.

   1. Yritän pitää kädet ”aisoissa” jatkossa paremmin. 🙂

    Kiitos positiivisesta palautteesta. Kaikki motivoi kuvaamaan videoita enemmän ja luomaan entistäkin parempia videoita.

Kommentointi on suljettu!