Samsung esitteli Galaxy A9:n (2016) kuuden tuuman full hd -näytöllä

Korealainen elektroniikkajätti Samsung esitteli muutamia viikkoja sitten toisen sukupolven Galaxy A -puhelinmallistonsa, joka käsittää uudet versiot Galaxy A3-, Galaxy A5- sekä Galaxy A7 -malleista. Kiinasta saapuvien tietojen mukaan mallisarja olisi saamassa kokonaan uuden jäsenen, joka kulkee nimellä Galaxy A9. Itse asiassa kyseinen älypuhelin on jo julkistettu Samsungin toimesta Kiinan markkinoille, mutta ilman sen tarkempia hinta- tai saatavuustietoja Kiinan tai muun maailman osalta.

Malliston nimeämiskäytäntöä mukaillen sijoittuu uutukainen sekä teknisesti että kooltaan sarjan yläpäähän. Siinä missä Galaxy A7 (2016) sisältää 5,7 tuuman 1920 x 1080 pikselin Super AMOLED -kosketusnäytön nostaa A9 näyttökoon kuuteen tuumaan säilyttäen muuten samat ominaisuudet, eli full hd -tarkkuuden ja Super AMOLED -tekniikan. Näytön sivureunat on pyritty leikkaamaan minimiin, sillä ne ovat paksuudeltaan vaatimattomat 2,74 millimetriä.

Galaxy A9:n sisuksista löytyy Snapdragon 652 -järjestelmäpiiri (4×1,8Ghz Cortex A72- + 4×1,2Ghz Cortex A53 -suoritinydintä ja Adreno 520 -grafiikkaohjain), joka aikaisemmin tunnettiin nimellä Snapdragon 620. Sen tukena on kolme gigatavua käyttömuistia. Muistikortilla laajennettavissa olevaa tallennustilaa mukana on 32 gigatavua. Galaxy A9 -puhelimensa taakse Samsung on sijoittanut 13 megapikselin kameran optisella kuvanvakaimella ja f/1.9-aukolla, kun etupaneelin kamerassa megapikseleitä on kahdeksan.

Uutuuspuhelimen muita keskeisiä ominaisuuksia ovat 4G LTE, kaksi SIM-korttipaikkaa, WiFi a/b/g/n, Bluetooth 4.1, NFC, ANT+ ja sormenjälkilukija. Samsung Galaxy A9:n ohjelmistosta vastaa Android 5.1.1 Lollipop ja laite tukee muun muassa Samsung Pay -maksupalvelua. Puhelimen akku on kapasiteetiltaan 4000 milliampeerituntia.

Galaxy A9 tulee aikanaan saataville valkoisena, kultaisena sekä pinkkinä.

Kiinnostaisiko kyseinen malli nähdä myös Suomessa?