Hintavinkki: Android-puhelin alle 40 euron – ZTE Blade Q

Loppuvuosi tuntuu olevan hyvien tarjouksien aikaa paitsi vaatemarkkinoilla niin myös älypuhelinmaailmassa. Viime viikolla uutisoimme Gigantin myyvän LG G4c- ja Lumia 1320 -puhelimia 129 euron hintaan (tarjoukset ovat muuten edelleen voimassa), joissa hinta-laatusuhde kohtaa viimeistään nyt erittäin hyvin. Tällä kertaa vuorossa on hyvä tarjous muun muassa niille perheille, jotka harkitsevat ensimmäisen älypuhelimen hankkimista lapselleen. Yleensä ensimmäiseksi puhelimeksi ei kannata valita useiden satojen eurojen arvoista älypuhelinta, vaan edullinen laite, jolla puhelimen käyttöön liittyvää vastuuta voidaan harjoitella.

Teleoperaattori Elisalla vaikuttaisi olevan tähän tarkoitukseen juuri täydellinen tarjous. Sen nimi on ZTE Blade Q. Tämä 39 euron hintainen Android 4.2 -pohjainen älypuhelin tarjoaa hyvän ja edullisen vaihtoehdon ensimmäistä älypuhelinta hankkivalle ja sopii näin hyvin esimerkiksi perheen nuorimmille.

Alle 40 euron hintaluokassa puhelimelta ei voi luonnollisestikaan vaatia mahdottomia. Siitäkin huolimatta ZTE Blade Q on kykenevä pyörittämään Angry Birdsin tapaisia keveitä pelejä sekä mahdollistaa sosiaalisten palveluiden hyödyntämisen, kuten Facebookin, Twitterin, Instagramin sekä Snapchatin.

ZTE Blade Q:ssa on 4,5 tuuman 854 x 480 pikselin kosketusnäyttö, 1,3 gigahertsin tuplaydinsuoritin, gigatavun verran RAM-käyttömuistia ja neljä gigatavua sisäistä tallennustilaa, jota on mahdollista laajentaa microSD-muistikortilla. Puhelimen yhteyksiin kuuluvat 3G HSDPA (900 / 2100 Mhz), Bluetooth 4.0 LE, GPS ja WiFi b/g/n. Laitteen takana on viiden ja edessä 0,3 megapikselin kamera. Lisäksi Blade Q:ssa on tuki perinteiselle FM-radiolle sekä 3,5 millimetrin kuulokkeille.

Elisa, ZTE Blade Q