Moto 360 Sport -älykello saapumassa myyntiin Suomessa

Lenovon omistuksessa oleva Motorola esitteli maailmalle syyskuun lopulla uuden Moto 360 -tuoteperheen, joka sisältää 46 ja 42 millimetrin kokoiset kellot perusversiosta sekä parantaa suorituskykyä ensimmäisestä sukupolvesta huomattavasti vaihtamalla vanhahtavan TI OMAP 3630 -sirun tehokkaampaan ja modernimpaan Snapdragon 400 -järjestestelmäpiiriin. Samalla kellon ilmettä on kehitetty entistäkin enemmän muistuttamaan tavallista kelloa pyöreine kellotauluineen. Suomessa laite on jo myynnissä sekä hinta pyörii edullisimmillaan hieman reilussa 300 euron tuntumassa.

Syyskuisen julkistuksen yhteydessä Mototola esitteli markkinoille myös Moto 360 Sport -älykellon. Kuten nimikin sen jo kertoo, on kello suunnattu pääasiassa urheilijoille. Siinä on silikoninen rannekke, joka tekee siitä miellyttävä treenaamista ajatellen. Kokonaisuus täyttää IP67-suojaluokituksen, joka tarkoittaa tavallista parempaa suojaa pölyä sekä vettä vastaan. Kello kestääkin itse asiassa upotuksen metrin syvyiseen veteen. Niinpä se on ulkoisilta ominaisuuksiltaan täydellinen kumppani salille tai juoksulenkille.

Moto 360 -perusversioon nähden Sport-variantin suurin ero on sen sisäänrakennettu GPS-siru. Näin puhelinta ei tarvitse kantaa mukana tarkkojen tulosten saavuttamiseksi ulkona tapahtuvan reippailun aikana. Kello toimii yhteen suosituimpien sovelluksien kanssa (Fitbit 3, MapMyRun, Under Armour Record ja Strava), joihin tiedot voi synkronoida suoraan kellosta.

Motorola Moto 360

Motorolan mukaan Moto 360 Sport -kellossa on markkinoiden ensimmäinen niin sanottu hybridi-näyttö, joka automaattisesti määrittelee kirkkauden ja värimaailman sisä- ja ulkotiloissa. Näin Motorola lupaa, että näyttö on luettavissa hyvin sekä ulkona että sisällä.

Moto 360 Sport -variantissa on 1,37 tuuman 360 x 325 resoluution AnyLight Hybrid Display -näyttö, jota suojaa Gorilla 3 -lasi. Kellossa on 1,2 gigahertsin Snapdragon 400 neliydinsuoritin Adreno 305 -grafiikkaohjaimella. Muita tärkeitä ominaisuuksia ovat jo mainittu GPS sekä Bluetooth 4.0 LE, WiFi b/g, sykemittari, mikrofoni, neljä gigatavua tallennustilaa, 512 megatavua käyttömuistia. Mukana on totta kai myös tärinämoottori tuntopalautetta varten sekä muun muassa kiihtyvyysanturi, gyroskooppi ja valoisuuden tunnistin.

Moto 360 Sport

Halkaisijaltaan Motorola Moto 360 Sport on 45 millimetriä ja se painaa 54 grammaa. Akku on kapasiteetiltaan 300 milliampeerituntia, joka tarjoaa käyttöaikaa yhden päivän verran. Lataaminen tapahtuu langattomasti siihen tarkoitetulla alustalla.

Tarkka saatavuus on Suomen osalta edelleen pienoinen kysymysmerkki. Verkkokauppa.comin sivuston mukaan Moto 360 olisi tulossa myyntiin seuraavien viikkojen aikana.

3 kommenttia

  1. Kauankohan akku kestää gps tilassa ja näyttö päällä. Pyöräillessä tai meloessa ei oikein voi näyttöä herätellä.

    1. Koitin Googlata, mutta en löytänyt vastausta. GPS tunnetusti vie virtaa paljon virtaa…

  2. Tuskin pääsee Suunto Ambit3:n 200 tunnin gps akkukestoon 🙂

    Mutta 5-10 tuntia olisi jo kiva, tosin ei silläkään parin päivän seikkailuja tehtäisi.

Kommentointi on suljettu!