LG G3:n Android 6.0 Marshmallow -päivitykset käynnistyivät

Korealainen LG ei ole unohtanut edellisen sukupolven lippulaivapuhelimensa omistajia ohjelmistopäivityksien suhteen. Yhtiö on nimittäin aloittanut Android 6.0 Marshmallow -päivitykset vuonna 2014 julkistamalleen G3-älypuhelimelle. Alustavien tietojen mukaan uuden ohjelmiston levitys on käynnistetty Puolasta, kuten LG toimi myös muutama kuukausi sitten G4:n kanssa. Jos sama kaavaa toistuu G3:n kohdalla kokonaisuudessaan, ovat seuraavaksi vuorossa Etelä-Korea ja sitten Eurooppa. Toisin sanoen Suomessa uutta ohjelmistoa ei välttämättä nähdä vielä aivan heti, mutta tulossa se joka tapauksessa on. Odotus palkitaan, kuten vanha sananlaskukin sanoo.

Marshmallow tuo paljon niin sanottuja sisäisiä parannuksia Android-käyttöjärjestelmään. Henkilökohtaisesti ehkäpä tärkeimpänä pitäisin Doze-nimeä kantavaa ominaisuutta, joka vähentää laitteiden virrankulutusta valmiustilassa. Tähän on päästy hyödyntämällä muun muassa puhelimen sisäisiä antureita, jolloin järjestelmä tietää, kun puhelinta ei käytetä ja vähentää tällöin sovellusten taustatoimintaa.

Android 6.0 sisältää toki myös paljon muutakin uutta. Esimerkiksi sovelluksien vaatimia oikeuksia eri toimintoihin on selkeytetty sillä, että käyttäjä hyväksyy esimerkiksi kameran tai mikronin käytön silloin, kun sovellus sitä vaatii toimiakseen. Kaivattuna toimintona mukana on mahdollisuus säätää soittoäänen, median sekä herätyksen äänenvoimakkuutta erikseen.

Puolassa päivitystä on jaettu LG:n oman PC-ohjelmiston kautta. Verkon yli jaettava OTA-päivitys lienee luvassa myöhemmin.

GSM Arena, The LG G3 Marshmallow update officially available

1 kommentti

  1. Onko LG3 G puhelimeen saatavana ja milloin Android 6.0 päivitys?

Kommentointi on suljettu!