Suorituskykymittaukset: Nexus 5X vs Nexus 5

Siellä ruudun takana istuu tällä hetkellä varmasti useampikin lukija, joka miettii kannattaako nykyistä Nexus 5:tä päivittää uuteen Nexus 5X:ään. Siinä tapauksessa on hyvä syy katsoa kattava arvosteluni Nexus 5X:stä, jossa käyn läpi laajasti laitteen eri osa-alueet. Peruskäytettävyyden kannalta merkittävimpänä parannuksena voitaneen pitää taakse sijoitettua sormenjälkilukijaa, joka nopeuttaa näyttölukon avaamista. Toinen tärkeä muutos on kamera, joka on Nexus 5X:ssä kuin toiselta planeetalta. Uusi 12,3 megapikselin kamera f/2.0-optiikalla kykenee tuottamaan laadukasta kuvamateriaalia sekä tallentamaan 4K-videota. Samaa ei voida sanoa Nexus 5:stä, jonka suurin heikkous oli ja on edelleen kamera. Julkaisun aikoihin se oli keskinkertainen, mutta uusien Nexus 5X- ja Nexus 6P -puhelimien myötä Google on vihdoin saanut Nexus-sarjaan kunnollisen kameran, jonka ei tarvitse hävetä kilpailijoidensa rinnalla.

Muutoin kokonaisuus on pysynyt yllättävän samankaltaisena, vaikka Nexus 5 julkaistiin loppuvuodesta 2013 ja 5X lokakuussa 2015. Toki käyttäjä saa aavistuksen suuremman näytön (4,95″ vs 5,2″) tarkkuuden säilyessä kuitenkin 1920 x 1080 pikselissä ja uudemman järjestelmäpiirin (Snapdragon 800 vs Snapdragon 808). RAM-muistin määrä on kuitenkinpysynyt kahdessa gigatavussa ja tallennustilaa on tarjolla Nexus 5:n tavoin 16 tai 32 gigatavua. Muistikorttipaikkaa kumpikaan Nexus 5 -sarjan laite ei tarjoa.

Mittaukset Nexus 5X vs Nexus 5

Monia uuden puhelimen hankinnassa kiinnostaa erityisesti raaka laskentateho. Kuinka paljon Nexus 5X on tehokkaampi, kuin Nexus 5? Yllä yleisimpien suorituskykymittauksien tuloksia molempien puhelimien osalta. Osassa tuloksia erot ovat jopa yllättävänkin pieniä, vaikka laitteiden välissä on eroa kaksi vuotta. Jokainen tehkööt kuitenkin omat johtopäätöksensä siitä, onko päivittäminen uuteen versioon järkevää pelkästään raa’an laskentatehon näkökulmasta.

2 kommenttia

  1. Käytännön nopeushyöty varmaan ihan mitätön, koska samanverran RAM. Muutenkin vähän takapakkia jos tykkää vaikka langattomasta latauksesta.

    1. Jep. Juurikin näin. Olisin toivonut kolmea gigaa RAM:ia. Android vaan syö muistia. 2GB:tä ei riitä pitämää softaa taustalla auki, vaan ne latautuvat yleensä uudelleen niihin palatessa. Olisivat laittaneet tähän 3 gigaa RAM:ia ja 6P:n sen 4 gigaa.

      Sitten tuo langaton lataus. Olin ihan unohtanut, että sellainen löytyy N5:stä…

Kommentointi on suljettu!