BlackBerry keskittyy vuonna 2016 Androidiin – tulossa yksi, mahdollisesti kaksi uutta puhelinta

BlackBerry Priv. Se on kanadalaisen BlackBerryn ensimmäinen, mutta ei todellakaan viimeinen Android-puhelin. Yhtiön toimitusjohtaja John Chen on ilmoittanut Consumer Electronics Show 2016 -messuilla älypuhelinvalmistajan siirtyvän Googlen kehittämään Android-mobiilialustaan. Chen ei varsinaisesti sanonut, että yhtiön oma BlackBerry 10 -alusta on kuollut, sillä toimitusjohtajan mukaan tämä vuosi panostetaan kokonaan Androidiin.

Yhtiön siirtoa voitaneen pitää aika odotettuna. BlackBerry on aikaisemminkin harkinnut Androidiin siirtymistä. Tämä oli silloin, kun kanadalaisvalmistajan piti päättää kehittääkö oma alusta vanhentuneen BlackBerry 7:n tilalle. Valmistaja päätyi omaan ja näin syntyi syntyi vuonna 2012 BlackBerry 10. Mutta kuten olemme nähneet, on uusien alustojen hankala saada taakseen asiakkaita sekä kehittäjiä. Tässä ei myöskään BB10 onnistunut.


Vuosi 2016 onkin Chenin mukaan täysin Androidin. Tulossa on ainakin yksi puhelin, mutta myös toinen Android-puhelin on mahdollinen kuluvan vuoden aikana. Sen tarkemmin tietoa puhelimista ei tässä vaiheessa haluttu yhtiön toimitusjohtajan puolelta jakaa.

Kanadalaisvalmistaja on Suomessa ollut aina todella pienessä roolissa. Jopa silloin kun yhtiö oli rapakon takana suuressa menestyksessä ennen iPhonea, ei valmistajan laitteita juurikaan Suomessa nähty. Tulevaisuus näyttää muuttuuko tilanne ja pyrkiikö BlackBerry laajempaan levitykseen tulevien Android-puhelimiensa kanssa.

Miltä kuulostaa? Olisitko kiinnostunut näkemään BlackBerryn tuotteita laajemmassa mittakaavassa myös Suomessa?

CNet, BlackBerry going all-in on Android phones

4 kommenttia

    1. Vieläkö se virhe näkyy otsikossa? Korjasin sen kyllä heti, kun sain artikkelin ulos. Tyhmä typo. 😀

      1. Näkyi vielä kun kirjoitin kommentin mutta oli kadonnut kun ruutu päivittyi kommentin kirjoituksen jälkeen. 😉

        1. Heh, varmaan juuri päivitin artikkelin korjatulla otsikolla. 🙂 Mistähän ihmeestä tuo BlackBlack tuli edes mieleen…

Kommentointi on suljettu!