Huaweilta uusi MediaPad M2 10.0 -tabletti sormenjälkilukijalla ja 7,35 mm solakalla metallirakenteella

Kiinalainen Huawei on esitellyt uusien kellojen ja Mate 8 -älypuhelimen maailmanlaajuisen saatavuuden lisäksi CES 2016 -messuilla uuden taulutietokoneen. Huawei MediaPad M2 10.0 -nimeä totteleva uutuus on tulossa markkinoille ympäri maailmaa myöhemmin kuluvan vuoden aikana. Hinnoitteluksi on määritelty rapakon takana 349 (2GB RAM & 16GB) ja 469 (3GB RAM & 64GB) dollaria. Myynti Yhdysvalloissa käynnistyy pian, mutta milloin uutuus nähdään kaupoissa Suomessa on vielä suuri kysymysmerkki.

Huawein uusi tabletti rakentuu 10,1 tuumaisen 1920 x 1200 pikselin IPS-kosketusnäytön ympärille, joka tukee yhtiön omaa M-Pen-kynää. Se tunnistaa 2048 eri paineen astetta. Kooltaan itse laite on 239,8 x 172,7 x 7,35 millimetriä ja painaa 500 grammaa. Tabletissa on yhtenäinen metallinen rakenne ja se on saatavilla Luxurious Gold- ja Moonlight Silver-väreissä.

Huawei MediaPad M2 10.0

Näytön alapuolelle kiinalaisvalmistaja on integroinut sormenjälkilukijan, jonka pitkä painallus avaa näyttölukon. Pyyhkäisy vasemmalle tuo esiin edellisen näkymän ja pyyhkäisy oikealla Androidin moniajonäkymän. Toisin sanoen Androidin vakiopainikkeet on yhdistetty sormenjälkilukijaan.

Aivan kuten Apple iPad Prossaan on myös Huawei ryhtynyt panostamaan tablettiensa äänimaailmaan. Onhan se yksi keskeinen osa esimerkiksi elokuvan katselukokemusta. Niinpä mukana on neljä kaiutinta, joista kaksi alhaalla ja kaksi ylhäällä, kun MediaPad M2 10.0:aa pidellään vaakasuuntaisesti. Äänen luvataan olevan rikas ja mukaan onkin tuotu muun muassa Harman Kardonin tekniikkaa (Clari•Fi) sekä korostettu bassoa.

Kokonaisuuden sydän on valmistajan oma Kirin 930 -siru (4x 2Ghz Cortex-A53- & 4x 1,5Ghz Cortex-A53 -suoritinydintä), joka pyörittää EMUI 3.1 -käyttöliittymällä varustettua Android 5.1 -käyttöjärjestelmää. Takana on 13 megapikselin kamera f/2.0-aukolla ja salamalla. Edestä löytyy puolestaan viiden megapikselin kamera. Markkinoille on tulossa sekä WiFi- että LTE-mallit. Akussa kapasiteettia on 6660 milliampeerituntia.