Samsungilta ulkoinen SSD-levy paljon tilaa tarvitseville älypuhelinkäyttäjille

SSD, eli Solid-state drive on tehnyt jo muutaman vuoden tuloaan tietokoneisiin ja onkin korvaamassa tulevaisuudessa mitä todennäköisimmin kokonaan vanhan ja hitaan HDD-kovalevyn. SSD:stä tuleekin ensimmäisenä mieleen tietokoneet, mutta korealainen Samsung muuttaa käsitystä tästä esittelemällä kompaktin SSD T3:n, joka on pieni sekä pudotuksilta suojattu (niinpä Samsung antaa tuotteelleen 3 vuoden takuun) kannettava tallennusratkaisu, joka tulee kauppoihin helmikuun aikana 250, 500, 1000 ja 2000 gigatavun versioina. Hintaa Samsung ei uudelle tallennusratkaisulleen vielä paljastanut.

Vuonna 2015 julkaistiin suosittu SSD T1 ja sen jälkeen olemme tehneet T3-malliin monia parannuksia käyttäjien palautteen perusteella. Tuloksena on SSD T3, joka on suorituskyvyltään tallennuskapasiteetiltaan ja kestävyydeltään nykypäivän vaatimusten mukainen”, sanoo Samsung Pohjoismaiden Enterprise Business osaston johtaja Jakob Hultkvist.

Samsung portable SSD T3 USB Type-C 3.1

Samsungin uusi SSD tukee V-NAND– ja TurboWrite-teknologioita, jotka parantavat SSD T3:n suorituskykyä ja varmistavat että käyttäjät voivat varastoida ja siirtää suuria määriä dataa eri laitteiden välillä. Ulkoinen levy on varustettu uudella USB 3.1 Type C -liitännällä ja yltää näin ainakin teoriassa 450 MB/s luku- ja kirjoitusnopeuksiin.

Korealaisvalmistajan uusi SSD T3 sopii mainiosti paitsi tietokoneiden käyttäjille (Windows– ja Mac OS X -yhteensopiva) sekä kompaktin kokonsa ansiosta esimerkiksi paljon tilaa tarvitseville mobiilikäyttäjille (kuvat, 4K-videot jne), sillä levy on yhteensopiva myös älypuhelimien kanssa, joissa on Android 4.4 KitKat tai sitä uudempi käyttöjärjestelmäversio.

Kunniamaininnan CES 2016 Innovation Awards -tilaisuudessa saanut SSD T3 tukee exFAT-tiedostojärjestelmää, joka tekee käyttäjäkokemuksesta sulavan. T3 toimii myös uuden Samsung Portable Android -sovelluksen kanssa, jolla on helppo esimerkiksi vaihtaa salasanaa tai tarkistaa paljonko levyllä on jäljellä tallennustilaa. Lisäksi T3 on varustettu 256-bittisellä AES salausmenetelmällä, joka takaa turvallisuuden Windows-, Mac OS- ja Android OS -ympäristöissä. Jos SSD joutuu vääriin käsiin, tiedot ovat silti turvassa.

Kooltaan Samsung SSD T3 on 74 x 58 x 10,5 millimetriä ja se painaa 51 grammaa.

Samsungin lehdistötiedote