Videotestissä Huawei Nexus 6P

Muutamaa päivää ennen jouluaattoa julkaisimme yhden kattavimmista videoarvosteluistamme, jonka linssiluteena oli tuolloin LG:n valmistama Nexus 5X, joka on myös tehty yhteistyössä Googlen kanssa. Niinpä onkin luontevaa aloittaa vuosi 2016 Googlen Nexus-sarjan uudella lippulaivalla, eli Nexus 6P:llä.

Uudessa Nexus 6P:ssä on 5,7 tuuman Gorilla 4 -lasilla suojattu 2560 x 1440 pikselin AMOLED-kosketusnäyttö, Qualcomm Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri ja kolme gigatavua käyttömuistia. Näytön päällä on sormenjälkiä ja tahroja hylkivä pinnoite ja pikseleitä tuumaa kohden kertyy ruudulle 518.

Kyseessä on Nexus-sarjan ensimmäinen kokonaan metallisella rungolla varustettu Googlen älypuhelinmalliston laite. Sen takana on 12,3 megapikselin kamera lasertarkennuksella, f/2.0-optiikalla ja 4K-videokuvauksella. Optinen kuvanvakain loistaa poissaolollaan. Selfie-kuvia varten Google ja Huawei ovat varustaneet Nexus 6P:n kahdeksan megapikselin kameralla. Mukaan on saatu myös sormenjälkilukija, joka sijaitsee laitteen takana kameran alapuolella.

Nexus 6P on saatavilla Suomessa alumiinisena ja mustana. Tallennustilavaihtoehdot ovat 32, 64 ja 128 gigatavua, joiden suositushinnat ovat 649, 699 ja 799 euroa.

Tilaa YouTube-kanavamme, niin näet uusimmat videomme aina ensimmäisten joukossa. MobiiliBlogilla on YouTubessa jo yli 1800 tilaajaa, joten liity kasvavaan joukkoomme!