ZTE esitteli Nubia Prague S -älypuhelimen

Kiinalainen ZTE on esitellyt markkinoille uuden älypuhelimen, jonka se on nimennyt Nubia Prague S:ksi. Näin ainakin yhtiön kotimarkkinoilla, jossa se saapuu myyntiin tammikuun 23. päivä mallista riippuen 2399 (noin 338 euroa) ja 2499 (noin 348 euroa) yuanin hintaan. Euroopan osalta saatavuus on ainakin toistaiseksi suuri kysymysmerkki, mutta ZTE:n älypuhelimia on myyty myös Suomessa, joten aika kertoo tämän mallin kohtalon.

ZTE Nubia Prague S

Kiinalaisvalmistaja on varustanut Nubia Prague S:n 5,2 tuuman 1920 x 1080 pikselin kosketusnäytöllä, jota suojaa niin sanottu 2.5D-lasi (Gorilla 3 Glass), joka kaartuu metallisia sivureunoja kohti. Takaa löytyy myös kestävä 2.5D-lasi, joka yhdessä pyöristettyjen linjojen kanssa luovat yhtenäisen ja kädessä miellyttävän tuntuisen kokonaisuuden. Kosketusnäyttö perustuu Super AMOLED -teknologiaan ja se hyödyntää uudenlaista FiT-teknologiaa (Frame interactive Technology), jossa pelkästään laitteen reunoja koskettamalla on mahdollista toteuttaa useita eri tehtäviä. Tämän kehutaan helpottavan yhden käden käytettävyyttä.

ZTE nubia Prague S camera

Puhelimen niin kutsuttu sydän on Qualcommin valmistama 64-bittinen Snapdragon 615 -järjestelmäpiiri (Adreno 405 -grafiikkaohjain), jonka tukena on kolme gigatavua RAM-käyttömuistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Kamerana on 13 miljoonaa pikseliä sisältävä ISOCELL-teknologiaan pohjautuva kamera (f/2.2). Edestä löytyy kahdeksan megapikselin kamera (f/2.4) omakuvia ja videopuheluita varten. Mukana on myös yhtiön omia kameratekniikoita parantamassa kuvanlaatua, kuten NeoVision 5.2. Ääniominaisuuksia ei ole unohdettu siltä osa-alueelta löytyy sellaisia teknologioita, kuten AKM4375 Hi-Fi -siru  ja 7.1-channel Dolby audio.

ZTE nubia Prague S

Kuten yhä useammat puhelimet, on myös Nubia Prague S:ssä mahdollisuus käyttää kahta SIM-korttia tai yhtä SIM-kortti ja yhtä microSD-muistikorttia.

Uutukainen tukee 4G LTE-, Bluetooth 4.0-, WiFi- ja GPS-yhteyksiä. Sisällä on 2200 mAH:n akku, jota voidaan ladata langallisesti tai langattomasti. Lisäksi mukana on myös pikalataus. Laitteessa on Android 5.1 Lollipop -käyttöjärjestelmä sekä nubia UI 3.0 -käyttöliittymä.

Kooltaan ZTE:n uutuus on 148,2 x 72,5 x 6,8 millimetriä ja se painaa 135 grammaa. Värivaihtoehtoina ovat hopeinen sekä ruusukulta.