Applelta keväällä uusi 4 tuuman iPhone 5se

Ohjelmisto- ja laitevalmistaja Apple aikoo julkaista täysin uuden neljän tuuman kosketusnäytöllä varustetun iPhone-älypuhelimen nykyisen iPhone 5s -mallin tilalle, jonka yhtiö esitteli maailmalle alkujaan syyskuussa 2013. Uudesta mallista kertoo varsin luotettava Apple-huhujen lähteenä tunnettu 9to5mac. Uutukaisen julkaisun odotetaan tapahtuvan maalis-huhtikuussa.

Puhelinten kasvaessa uskoo Apple edelleen löytyvän markkinoilta asiakkaita, jotka haluavat kompaktimman puhelimen, jota voi vaivattomasti käyttää yhdellä kädellä. Ehkä ikävin uutinen huhussa on se, että iPhone 5se olisi iPhone 6, mutta vanhan iPhone 5s:n kuorissa, mutta kaarevilla kulmilla kantikkaiden sijaan. Mukana on ilmeisesti myös uusi väri ja mikäpäs muukaan se olisi kuin Rose Gold, eli ruusukulta.

Applen uusi neljän tuuman näytöllä varustettu iPhone 5se tunnetaan yhtiön sisällä koodinimellä ”N69”. Kuten jo aikaisemmin totesin, vastaavat puhelimen ominaisuudet iPhone 6:ta. Mukana on A8-järjestelmäpiiri (M8-apupiiri), sama kahdeksan megapikselin takakamera ja 1,2 megapikselin kamera, kuin iPhone 6:ssa. kamera tukee panoraamakuvia, automaattitarkennusta videokuvauksessa sekä Live Photos -ominaisuutta, vaikka itse näyttö ei ilmeisesti. 3D Touch -ominaisuutta sisälläkään.

iPhone 5se:n muita ominaisuuksia ovat huhujen mukaan Bluetooth 4.2, VoLTE, 802.11ac WiFi, NFC Apple Pay:lla, ilmanpuntari (urheiluominaisuuksia täydentämässä) ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Hinnaltaan iPhone 5se tulee todennäköisesti ottamaan tässäkin suhteessa iPhone 5s:n paikan. Suomessa 16 gigatavun iPhone 5s:n hinta pyörii Verkkokauppa.comissa 439,90 eurossa, joka on vastaavalla sisäisellä tallennustilalla varustetun iPhone 6s -lippulaivaa 289 euroa edullisempi.

1 kommentti

  1. Jäispä hinta alle 500. Mieli tekisi pientä luuria.

Kommentointi on suljettu!