Microsoftilta uusi älypuhelin helmikuussa? Lumia 650

Älypuhelinmarkkinoilla kovassa pinteessä oleva Microsoft on viimeisten kuukausien aikana ottanut itseään niin sanotusti niskasta kiinni ja ryhtynyt laajentamaan Lumia-puhelinmallistoaan. Seuraavana vuorossa on vuotojen perusteella Lumia 650 -mallimerkintää kantava puhelin. Uutukainen on tarkoitus julkaista helmikuun aikana, kertovat huhut. Ensin vihjailtiin, että Lumia 650 näkisi päivänvalonsa jo helmikuun 1. päivä, mutta tuoreimpien tietojen mukaan luvassa olisi muutaman viikon ”viivästys”. Tuoreimmat huhut nimittäin kertovat, että julkaisu olisi siirretty myöhemmälle helmikuulle.

Tietojen mukaan hienoinen viivästys johtuisi ohjelmistoon liittyvistä ongelmista. Jälleen tämänkin ”faktan” takana on lähellä asioista oleva henkilö.

Lumia 650 perustuu alustavien tietojen mukaan viiden tuuman 1280 x 720 pikselin kosketusnäyttöön ja tietenkin uusimpaan Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmään. Potkua luurille antaa neljä ARM Cortex A7 -suoritinydintä sisältävä 1,3 gigahertsin Qualcomm Snapdragon 212 -järjestelmäpiirii ja gigatavun verran käyttömuistia. Grafiikkapiirinä on Adreno 304. Sisäistä tallennustilaa on kahdeksan gigatavua, mutta onneksi puhelin tarjoaa huhun mukaan microSD-muistikorttipaikan.

Mattamustana ja mattavalkoisena saataville tulevan puhelimen takaa löytyy kahdeksan megapikselin kamera LED-salamalla. Edessä on puolestaan viiden megapikselin kamera.

Muita ominaisuuksia ovat huhujen mukaan kaksi SIM-korttipaikkaa, Bluetooth 4.1 ja NFC.

Metallisella kehyksellä varustetun Lumia 650:n julkistuksen arvellaan sijoittuvan 22. ja 25. päivien välille. Todennäköisesti uutuus julkistetaan blogipostauksen muodossa, mutta eihän sitä koskaan tiedä, vaikka laitteelle järjestettäisiin kunnollinen julkistustilaisuus, sillä yllä mainitut päivämäärät osuvat tämän vuoden Mobile World Congress 2016 -messuille.