OnePlus One sai OxygenOS -päivityksen

Keväällä 2014 myyntiin saapunut OnePlus One nosti aikanaan mobiilimaailmassa suuren kohun. Se tarjosi Applen ja Samsungin lippulaivoista tutut huippuominaisuudet, laadukkaan rakenteen ja oli ennen kaikkea erittäin edullinen niin sanottujen tunnettujen valmistajien lippulaivoihin nähden. Nyt puhelin on jo yli puolitoista vuotta vanha, mutta kiinalaisvalmistaja ei ole ensimmäistä puhelintaan unohtanut. Puhelimelle on nimittäin julkaistu OxygenOS-päivitys, joka korvaa laitteen esittelyn yhteydessä mukana tulleen CyanogenMod-käyttöjärjestelmän. Molemmat ovat Androidiin pohjautuvia käyttöjärjestelmiä, mutta ristiriitojen myötä OnePlus päätti jättää CyanogenModin taakseen ja kehittää oman ”version” Androidista. Se vauhdittaakin jo yhtiön uudempia puhelimia: OnePlus 2 ja OnePlus X.

Tarkka versionumero, jonka OnePlus One uudesta alustasta saa on OxygenOS 2.1.4. Kyseessä on täysin puhdas asennus Onelle ja niinpä se tyhjentää koko laitteen. Varmuuskopiointi on siis oikeastaan pakollista, sillä muuten luurista häviävät kuvat, videot, sovellukset ja muu sisältö.

OnePlus Onelle julkaistu OxygenOS on täysin optimoitu kiinalaisvalmistajan ensimmäiselle älypuhelimelle. Ikävä kyllä uusi päivitys ei ole saatavilla vaivattomasti verkon yli OTA-päivityksenä, vaan se täytyy asentaa manuaalisesti tietokoneen kautta, joka alustaa (tyhjentää) puhelimen tallennustilan kokonaan. OnePlussan keskustelupalstalta löytyy tarkat ohjeet kuinka uuden OxygenOS 2.1.4 – käyttöjärjestelmän voi puhelimeensa asentaa. Viralliset ohjeet löytyvät Windows– ja Mac-tietokoneille. OxygenOS 2.1.4 pohjautuu Googlen Android 5.1 Lollipop -alustaversioon.

OnePlus varoittaa sellaisia käyttäjiä, jotka ovat rootanneet puhelimensa. Tällaisille käyttäjille yhtiöllä on omat ohjeet, joita kannattaa noudattaa, jotta ylimääräisiltä ongelmilta vältytään. Kaikki asennusohjeet käyttäjien kommentteja myöten löytyvät alla olevan ”lue lisää” -linkin takaa.

OnePlus Forum, OxygenOS 2.1.4 for the OnePlus One

5 kommenttia

 1. OxygenOS on siis vaihtoehtoinen käyttöjärjestelmä OPO:on. Se täytyy asentaa manuaalisesti ja ilmeisesti jatkossa myös päivitykset täytyy asentaa itse manuaalisesti, eivät tule OTA:na. Lisäksi verrattuna CM:n joitakin ominaisuuksia on karsittu. Mm. kamerasta puuttuu RAW-kuvaus ja manuaalisäädöt sekä MaxxAudio on poistettu.

  Oxygen OS:sta huolimatta CyanogenMod on yhä OPO:n ”virallinen” käyttöjärjestelmä ja sille tulee yhä päivitykset OTA:na. Marsmallowiin petustuva CM13 on tulossa OTA-päivityksenä alkuvuoden aikana.

  Oxygen on CM:n verrattuna ominaisuuksiltaan karsittu ja kannattaa harkita huolellisesti kumpi vaihtoehto on omaan tarkoitukseen parempi. Suosittelen lukemaan myös muiden käyttäjien lähettämän palautteen Oxygen – päivityksestä OnePlussan foorumeilta ennen kuin asentaa päivityksen.

  – e –

  1. Mitä ominaisuuksia tuossa CM:ssä on jotka OxygeOS:sta puuttuu? Aika samanlaisiahan nuo on (ainakin siinä mielessä, että UI:ta ei ole liiemmin muuteltu), mutta en koskaan päässyt kyseisiä alustaversioita testaamaan niin sanotusti ”side-by-side”.

   Aika outoa, jos jatkossakin pitäisi päivitykset vetää manuaalisesti. Toivotaan, ettei näin ole!

   1. Olennaisimmat asiat mitkä Oxygen OS:sta on jätettu pois on aiemmin mainitsemani kameran ominaisuudet (RAW-kuvaus ja manuaalisäädöt), MaxxAudio-sovellus (jonka avulla saa säädettyä ääntä musiikkia kuunneltaessa) sekä näytön värilämpötilan säätö. Lisäksi foorumilla on manittu että akun pikalataus ei ole toiminut Oxygenilla.

    Lisäksi foorumilla on mainittu että Oxygen OS olisi ns. ”Community ROM” jolloin päivitykset joutuu itse flashaamaan eli niitä ei ole tarjolla OTA:na. Cyanogen tukee yhä OPO:a ja CM:n on luvattu Marsmallow-päivitys (tällä hetkellä vielä Nightly-versio) ja tietoturvapäivitykset OTA:na kuten tähänkin asti.

    Itse luultavasti pysyn Cyanogenissä kun se oli aikanaan yksi syy hankkia OPO. Ainakin seuraan tilannetta hetken ennenkuin teen lopullisen päätöksen päivityksestä.

    1. Tuntuisi oudolta, että Onessa päivitykset pitäisi asentaa manuaalisesti, kun OTA pelittää uusilla malleilla, kuten OnePlus 2:lla.

     Olen myös kuullut, että CyanogenMod on monipuolisempi, mutta täytyy muistaa, että OxygenOS on kuitenkin se OnePlussan tulevaisuus. Toki tämä ei nyt välttämättä ole niin merkittävä asia Onen kanssa, jos CyanogenMod sille edelleen päivityksiä tuo saataville. OnePlus One ei kuitenkaan ole enää mikään uutuuspuhelin, joten softatukea ei voi odottaa loputtomiin.

   2. Jostain luin, että CM on myös huomattavasti enemmän muokattavissa kuin OxyOs.

Kommentointi on suljettu!