Applen tuleva nelituumainen iPhone SE kuvavuodossa

Pari päivää sitten kerroimme huhusta, jonka mukaan Apple olisi esittelemässä markkinoille keväällä uuden neljän tuuman kosketusnäytöllä varustetun iPhone-mallin. Kyseessä olisi korvaaja nykyiselle iPhone 5s:lle, joka esiteltiin markkinoille vuoden 2013 loppupuoliskolla. Samalla yhtiö säilyttäisi mallistossaan kompaktin nelituumaisen älypuhelimen, jollaiselle Apple uskoo ilmeisesti edelleen olevan tarpeeksi kysyntää, vaikka markkinoilla tunnutaan siirtyvän jatkuvasti suuremman kokoluokan älypuhelimiin.

Nyt Applen uutuudesta kuuluu, tai paremminkin näkyy uusia tietoja. Siitä on nimittäin vuotanut verkkoon ensimmäinen kuva. Itse kuvan aitoudesta ei tosin ole tässä vaiheessa tarkempaa tietoja, mutta siitä on uutisoinut muun muassa 9to5Mac, joka tunnetaan arvostettuna Apple-sivustona. Varsinainen kuvan alkuperä on tanskalainen keskustelupalsta nimeltään One More Thing.

Vuodetussa kuvassa iPhone 5se, joka viimeisimpien tietojen mukaan on uuden laitteen nimi, nähdään rinnallaan iPhone 5. Kuvassa uutuus nähdään oikealla ja sen ulkoinen olemus vastaa tietoja, joita Applen tulevasta pienemmästä uudesta iPhone-mallista on aikaisemmin kuultu. iPhone 5 -mallistoon nähden uutuus ottaa visuaalisessa ilmeessään oppia Applen nykyisistä iPhone 6s -malleista: pyöristetyt reunat, virtapainike oikeassa sivussa ja kotipainikkeessa sormenjälkilukija. Ominaisuuksiltaan uutukaisen huhutaan vastaavan pitkälti iPhone 6 -mallia, eli mukana olisi A8-järjestelmäpiiri (M8-apupiiri), kahdeksan megapikselin takakamera, 1,2 megapikselin kamera, Bluetooth 4.2, NFC ja Apple Pay sekä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Huhut kertovat Applen julkistavan iPhone 5se:n kevään aikana, mahdollisesti jo maaliskuussa. Hinnasta ei toistaiseksi ole tietoa, mutta se liikkunee jossain iPhone 5s:n ja iPhone 6:n välimaastossa. Suomessa iPhone 5s maksaa edullisimmillaan noin 440 eurossa, kun iPhone 6:sta joutuu köyhtymään sellaiset 630 euroa.

9To5Mac, iPhone 5se leak? 4-inch iPhone with rounded edges pictured next to iPhone 5