Kuvat vuotivat: tässä on 21.2 julkaistava Galaxy S7 -lippulaiva

Mobiilivuosi 2016 lyödään heti vauhdikkaasti käyntiin, kun alan kuumimmat Mobile World Congress -messut polkaistaan käyntiin Espanjan Barcelonassa 22. helmikuuta. Paikalla on niin suuria kuin pienempiäkin nimiä taistelemassa median huomiosta.

Yksi erittäin suuri nimi, joka tulee olemaan paikalla on Samsung. Korealaisyhtiö ottaa tapahtumaan varaslähdön ja järjestää oman julkistustilaisuutensa päivää ennen, eli 21. helmikuuta. Yhtiö on aloittanut kutsujen toimittamisen median edustajille ja käytännössä samalla vahvistanut Galaxy S6:n seuraajan tarkan julkaisuajankohdan.

Samalla kun virallinen julkaisuajankohta on vahvistunut on verkkoon levinnyt sopivasti kuvia tulevasta laitteesta, ja erittäin luotettavalta lähteeltä. Twitter-vuotaja, @evleaks, on julkaissut viralliselta lehdistöotokselta vaikuttavan kuvan, jossa Galaxy S7 komeilee kahdessa koossa. Tuoreimpien huhujen mukaan laite tulisi saataville 5,1 ja 5,5 tuuman kokoluokassa. Molemmissa on tietenkin Super AMOLED -tekniikkaan pohjaava paneeli 2560 x 1440 pikselin tarkkuudella. Tiedot kertovat, että näyttöön olisi tuotu uusi always-on display -tekniikka (AOD), Joka saattaisi mahdollistaa tiedon jatkuvan esittämisen näytöllä. Totta kai kyseessä voi olla perinteisempikin ratkaisu, joka aktivoisi näytön vaikkapa silloin, kun laite nostetaan käteen tai kämmentä heilautetaan ruudun päällä. Joka tapauksessa AOD:n pitäisi viedä virtaa vain noin prosentin verran.

Galaxy S7

Huhujen mukaan vedenkestävyys tekisi paluun Samsungin lippulaivamallistoon Galaxy S7:n myötä. Toinen tärkeä parannus liittyisi akkukestoon, joka on ollut nykyisten mallien akilleenkantapää heikkojen toiminta-aikojen muodossa. Nykyisen Galaxy S6:n 2550 milliampeeritunnin akusta siirryttäisi selvästi tehokkaampaan 3000 mAh:n akkuun ja edge-variantissa (2600mAh) kapasiteetiltaan vieläkin parempaan 3600 milliampeeritunnin akkuun.

Paluun olisi tekemässä myös microSD-muistikorttipaikka. Näillä näkymin laite tulisi myyntiin 32 ja 64 gigatavun versioina. Käyttömuistia pitäisi löytyä neljä gigatavua.

 

Samsung Galaxy S7 gold

Järjestelmäpiiri tulee huhujen mukaan riippumaan markkina-alueesta. Samsung on käyttänyt samaa taktiikkaa aikaisemminkin lippulaivojensa kohdalla. Vaihtoehtoina ovat Exynos 8 Octa 8890 ja Qualcomm Snapdragon 820.

Kamera kuulostaa viimeisimpien huhujen mukaan erittäin kiinnostavalta. Megapikseleitä olisi 12, joka tarkoittaisi neljää vähemmän kuin nykyisessä Galaxy S6:ssa. Kuten tiedämme, resoluutio ei ole tärkein asia ja esimerkiksi aukkosuhde olisikin parantumassa edellisen sukupolven f/1.9:stä S7:n f/1.7:ään. Huhut kertovat lisäksi, että kamera olisi tällä kertaa samalla tasalla muun takaosan kanssa. Etukameran väitetään säilyvän pitkälti ennallaan ja suurempia muutoksia ei tällä osa-alueella olisi luvassa.

Joko odotat innolla uutta Galaxy S7:ää? Meneekö hankintaan?