Kuvavuodossa: Lumia 650 – viimeinen Lumia?

Twitter-persoona, @evleaks, on julkaissut kuvan vielä julkistamattomasta Lumia 650 -älypuhelimesta, joka on @evleaksin, eli Evan Blassin mukaan mahdollisesti viimeinen Lumia. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että Microsoft olisi luopumassa puhelintuotannostaan, mutta sen sijaan vaihtamassa brändiä, jonka juuret juontavat Nokiaan. Yleinen olettamus on tietenkin, että puhelimissa käyttöön otettaisiin Surface-brändi, jota Microsoft on käyttänyt muun muassa taulutietokoneissaan. Olisi siis hyvin luontevaa laajentaa tämä kattamaan myös älypuhelimet, käyttäväthän kaikki laitteet samaa järjestelmää, eli Windows 10:tä.

Huhujen mukaan Lumia 650:n edessä loistaisi viiden tuuman 1920 x 1080 pikselin näyttö, kun esimerkiksi Lumia 550:ssa on 4,7 tuuman 1280 x 720 pikselin paneeli. Järjestelmäpiirinä on alustavien tietojen mukaan Snapdragon 210 tai Snapdragon 212  ja käyttöjärjestelmänä tietenkin Windows 10. RAM-käyttömuistia olisi gigatavu ja tallennustilaa kahdeksan gigatavua, jota voidaan laajentaa muistikortilla. Muihin ominaisuuksiin kuuluisivat WiFi, GPS, Bluetooth ja 2000 mAh:n akku. Takana kamera olisi tarkkuudeltaan kahdeksan megapikseliä, kun Lumia 550:ssa megapikseleitä on viisi.

Ulkoisesti kovasti edeltäjäänsä Lumia 550:aa muistuttava uutuus julkistetaan todennäköisesti loppukuusta Mobile World Congress 2016 -messuilla. Hinta jäänee alle 200 euroon.