Analyytikko: Apple toimitti 12 miljoonaa Apple Watchia vuonna 2015

Analyytikkoyhtiö Canalysin mukaan Apple hallitsi älykellomarkkinoita vuonna 2015. Tätä voidaan pitää kovana suorituksensa, sillä yhtiön ensimmäinen älykello, Apple Watch, saapui ensimmäisille markkinoille kevätkesällä. Esimerkiksi Suomeen Apple Watch saapui vasta lokakuussa, joten kellon saatavuus on ollut ensimmäisen vuoden aikana hyvin rajallista. Siitäkin huolimatta Apple Watch otti markkinat hallintaansa, ainakin Canalysin mukaan. Analyytikkofirman mukaan yhtiö toimitti markkinoille vuoden 2015 aikana peräti 12 miljoonaa Apple Watch -kelloa. Tämä kattaa Canalysin laskelmien mukaan kaksi kolmasosaa koko markkinasegmentistä.

Applen perässä on liuta tuttuja nimiä. Toisena tulee Samsung, kolmantena Pebble ja neljäntenä Huawei. Mielenkiintoista on, että pieni ja muista valmistajista hyvin erilaisella konseptilla toimiva Pebble on edelleen pelissä mukana, eivätkä suuret nimet ole kyenneet tiputtamaan sitä pois. Näkisin tämän henkilökohtaisesti hyvänä asiana, sillä Pebble lisää markkinoiden tarjontaa.

Vuosi 2016 tulee olemaan älykellojen osalta äärimmäisen mielenkiintoinen. On kiehtovaa nähdä, pystyykö Apple pitämään ykköspaikkansa vai kiilaako joku kilpailijoista ohi, nyt kun Android Wear -pohjaiset laitteet toimivat myös iPhonen kanssa. Toki ne eivät kykene tarjoamaan samantasoista integraatiota puhelimen ja kellon välillä, mitä iPhone yhdistettynä Apple Watchiin.

Joko ranteestasi löytyy älykello? Jos kyllä, niin mikä? Entä te, joilta älykelloa ei löydy. Aiotteko hankkia sellaisen lähitulevaisuudessa?

Canalys, Media alert: Apple shipped two-thirds of all smart watches in 2015