Honor 5X on Huawein uusi, 299 euron hintainen älypuhelin

Kullanvärisen Honor 7 Premium Edition -mallin lisäksi Huawei tuo tänään (12.2) perjantaina kauppoihin Suomessa myös toisen uutuuden. Nimi on Honor 5X ja sen suositushinta on 299 euroa, eli 100 euroa vähemmän, kuin Honor 7:llä. Uutuus esiteltiin maailmalle jo tammikuussa CES 2016 -messuilla, jossa se nappasi peräti seitsemän eri palkintoa, kuten Gottabemobilen CES Excellence Awards for 2016 -palkinnon.

Kiinalaisvalmistaja kehuskelee uutuuden muotoilun saaneen inspiraationsa Espanjan Bilbaon Guggenheim-museosta. Harjattua metallia oleva, keraamisella pinnoitteella suojattu kuori kaareutuu kauniisti 5,5-tuumaisen IPS-näytön (1920 x 1080 pikseli) ympärille. Kultaisena, hopeisena ja grafiitinharmaana saatava puhelin istuu miellyttävästi käteen. Käytännössä puhelin on kuitenkin ulkoisesti lähes suora kopio kalliimmasta Honor 7:stä

“Huawein tuotevalikoima maailman kolmanneksi suurimpana puhelinvalmistajana on monipuolinen. Meillä on tavoitteena tarjota hinta-laatusuhteeltaan kilpailukykyisiä laitteita eri segmentteihin. Honor 5X tuo Honor-uutuuksille uskollisena 200–300 euron hintaluokkaan ominaisuuksia, jota segmenttiin lukeutuvat kuluttajat arvostavat. CES-messujen vastaanotto oli kotimaan lanseeraustamme ajatellen rohkaiseva”, sanoo Huawein kuluttajaliiketoimintayksikön johtaja Mika Engblom.

Honor_5X_colors

Puhelimen takaa löytyy toisen sukupolven sormenjälkilukija, joka on entistäkin nopeampi ja avaa näyttölukon jopa 0,5 sekunnissa. Lukija on mukautuva, ja skannaustarkkuus paranee entisestään sen käytön myötä. Honor 5X:n sormenjälkilukijan voi asentaa tunnistamaan eri sormenjäljet, jolloin laite aktivoi suoraan kullekin sormenjäljelle ohjelmoidun toiminnon tai sovelluksen.

Sormenjälkilukijan yläpuolella on 13 megapikselin kamera f/2.0-optiikalla, 28 millimetrin laajakuvalinssillä sekä sinilasi-infrapunasuodattimella. Etupuolelta löytyy f/2.4-optiikalla toimiva viiden megapikselin kamera 22 millimetrin laajakuvalinssillä sekä 88 asteen katselukulmalla.

Honor 5X:n sydämenä on kahdeksanytimen, 1,5 GHz:n Qualcomm Snapdragon 616 -järjestelmäpiiri, kaksi gigatavua käyttömuistia ja 16 gigatavua tallennustilaa. Puhelimessa on yhteensä kolme korttipaikkaa, nano- ja Micro SIM -korttipaikkojen lisäksi puhelimessa on erillinen paikka MicroSD-kortille. Käyttöjärjestelmänä on Android 5.1 Lollipop ja akku on kapasiteetiltaan 3000 mAh:ta.