OnePlus 2:n hinta tippui 399 eurosta 345 euroon

Viime kesällä julkistetun OnePlus 2:n saa nyt 345 eurolla, ilmoittaa yhtiö. Hinta on niin sanotusti lopullinen, eikä kyseessä ole tarjous, vaan pysyvä hinta. Aikaisemmin 64 gigatavun version sai ostettu yhtiön verkkokaupasta 399 eurolla. Alkujaan yhtiön tarkoituksena oli tuoda markkinoille myös 16 gigatavun versio 339 euron hintaan, mutta nyt tämä vaihtoehto on poistettu verkkokaupasta kokonaan, joten 64 gigatavun malli jäänee OnePlus 2:n ainoaksi vaihtoehdoksi.

OnePlus on tehnyt viime aikoina paljon muutoksia myyntiinsä. Esimerkiksi OnePlus X avattiin hiljattain vapaaseen myyntiin ilman kutsuja sekä valmistaja tarjoaa kaikkiin yli 100 dollarin tilauksiin ilmaisen Standard-toimituksen. Aikaisemmin toimituksesta on joutunut maksamaan erikseen muutaman kymmenen euroa.

Laadukkaan rakenteen ympärille rakentuvan OnePlus 2:n edessä loistaa kirkkaana 5,5 tuuman kosketusnäyttö. Sydämenä sykkii 64-bittinen 1,8 gigahertsin Qualcomm Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri sekä Adreno 430 -grafiikkaohjain, jonka tukena on neljä gigatavua.

Takana on kuudesta linssielementistä rakentuva 13 megapikselin kamera f/2.0-aukkosuhteella, optisella kuvanvakaimella, lasertarkennuksella, 4K-videokuvauksella ja 120fps hidastusvideoilla (720p) sekä LED-kaksoissalamalla.

OnePlus 2 perustuu Oxygen OS -käyttöjärjestelmään, joka pohjaa Android 5.1:een, eikä sisällä suuria muutoksia Androidin omaan käyttöliittymään, mutta lisää asetuksiin uusia valintoja oman laitteen kustomointiin.

Puhelimen myyntivaltteihin kuuluu hinnan lisäksi kaksi SIM-korttipaikkaa. Se tukee täydellisesti myös Suomen 4G-yhteyksiä sekä WiFi- (2,4 GHz 802,11 b/g/n ja 5 GHz 802,11 a/n/ac), Bluetooth 4.1-, GPS- ja GLONASS-yhteyksiä. Puhelimessa ei ole NFC:tä, joka on kirvoittanut paljon keskustelua ja saanut osakseen niin ymmärrystä että kritiikkiä.