Unboxaus: 10 000mAh:n akulla varustettu Oukitel K10000 -älypuhelin

En yleensä tee unboxaus-videoita, enkä yleensä ota testiin niin sanottuja kiinaihmeitä, sillä ne kiinnostavat niin pientä ryhmää. Tällä kertaa oli pakko tehdä poikkeus molempien suhteen, kun dealextreme tarjosi testiin Oukitel K10000 -puhelinta. Miksi sitten päätin kyseisen laitteen ottaa testiin? Siihen on yksi merkittävä syy ja se on akku. Puhelimessa on nimittäin 10 000mAh:n akku, jolla voi ladata myös muita laitteita.

Valmistaja lupaa puhelimelleen jopa 10-15 päivän akkukeston. Tähän en osaa sanoa vielä mitään, sillä sain luurin tänään postista ja nyt yritän ladata massiivisen akun täyteen, jonka pitäisi kestää pikalatauksella 3,5 tuntia.

Metallirunkoinen K10000 on erittäin jämäkkä ja todella painava. Se painaa nimittäin 323,8 grammaa. Se on nykyaikaiselle älypuhelimelle todella paljon ja saakin nähdä, vaivaako puhelin normaalissa käytössä housujen taskuissa.

Oukitel K10000:n ominaisuuksiin kuuluvat 5,5 tuuman 1280 x 720 IPS-pikselin kosketusnäyttö, MediaTekin neliydinsuoritin, kaksi gigatavua käyttömuistia, 16 gigatavua tallennustilaa, kahdeksan megapikselin takakamera, viiden megapikselin etukamera, WiFi (ilmeisesti ei tukea uusimmille taajuuksille, koska ei löytänyt kotiverkkoa), Bluetooth, GPS ja FM-radio. Puhelimessa on SIM-telakka, joka tukee kahta micro-SIM-korttia tai yhtä microSD-muistikorttia ja yhtä SIM-korttia. Pakettiin kuuluvat myös 4G-yhteydet tuella suomalaisille taajuuksille 800/1800/2600mhz. Käyttöjärjestelmänä on Android 5.1 Lollipop.

Dealextreme myy puhelinta tällä hetkellä 172,15 euron hintaan. Katso alta, mitä kaikkea laatikosta puhelimen lisäksi löytyy.

Yritän saada puhelimesta juttua jossain vaiheessa blogiin/YouTubeen. Tulen luonnollisesti keskittymään lähinnä laitteen akkukestoon, koska se on laitteen selkeä myyntivaltti. Toki mainitsen muistakin hyvistä puolista sekä huonoista, jos ja kun niitä eteen tulee.

5 kommenttia

 1. Äkkiseltään tässä kinkkiluuria käyttäneenä, ei toi 10 000mAh tunnu ollenkaan overkilliltä Mediatekille. 😉 tosin kyllä nuo rauta/hinta tasolla lyö kyllä meitä kovaa.

  1. Meinaatko, että MediaTekin sirut ovat virtasyöppöjä? Eipä ole tullut perehdyttyä asiaan. No, eiköhän tuo siitäkin huolimatta muutaman päivän kestä yhdellä latauksella. Valmistajan lupaama 10-15 päivää on varmaan aika yliammuttua, mutta jos tämä nyt 3-4 päivää kestäisi, niin olisin aika tyytyväinen.

   Tietenkin tässäkin riippuu paljon käytöstä. Tänään iltapäivällä näen, paljonko akkua on kulunut ensimmäisen 24 tunnin aikana. Tosin täytyy muistaa, että harva akku on parhaassa terässä ennen muutamaa latausta, mutta kyllä tuolla 10 000 mAh:lla pitäs jo ensimmäiselläkin kerralla päästä useampaan päivään.

   Muutamia huomioita on jo itse asiassa heittää laitteesta:
   – reipas 300 grammaan paino ei oikeastaan häiritse housujen taskuissa.
   – jämäkkä rakenne on aina plussaa.
   – ja tosiaan, toisten laitteiden lataaminen onnistuu. Kätevä varmasti esimerkiksi älykellon kanssa.
   – Eteen ei ole toistaiseksi tullut hidastelua, päinvastoin, suorituskyky on ollut positiivinen yllätys.

   – Google Play -kauppa kaatuilee luvattoman paljon. Yleensä haussa.
   – näytön alla oleva vasen painike avaa kotinäkymän muokkaustilan, ei moniajonäkymää, vaikka kuvake antaa niin ymmärtää.
   – moniajonäkymä avautuu pitkällä painalluksella kotipainikkeeseen.
   – näyttö on mitä on. Katselukulmat aika kuraa jne. Muuten ihan OK, kunhan ei sivusta erehdy katselemaan.

   Mutta joo. Kyselin tuosssa jälleenmyyjältä, onko heillä tietoja mahdollisesta Android 6.0 Marshmallow -päivityksestä. Onneksi tässä nyt kuitekin on sentään 5.1. Katsotaan saanko vastausta.

   Niin ja akkukestoon tulen artikkelissa ja/tai videossa keskittymään. Tässä on aika puhdas Android, vaikka kuvista ei ehkä uskoisi. Toki Huawein tavoin oma sovellusvalikko on päätetty kadottaa, mutta muuten. Asetuksia ym. valikoita ei ole lähdetty kustomoimaan, vaikka sovelluspikakuvakkeet eivät perinteistä Androidia edustakaan.

   1. Laitoin itselle tuossa ihan mielenkiinnosta Lenovon K3 Noten, jossa MT6752 1,7GHz ja 3000mAh, vaikka lienee keskiluokkaa tuo prossun suorituskyky, ei tämä kyllä ainakaan näin alussa ole päässyt suurehkosta akustaan huolimatta päässyt akkukestolla loistamaan. No voihan olla että se tuosta asettuu. Muuten kyllä hintaansa nähden (140€ kuluineen) on suhteellisen pätevää rautaa. 5,5″ FullHD, 2GB Ram. Alkuperäinen kiinanmallin rom oli kyllä vähän erikoinen tapaus, ei antanut vaihtaa laucheria ja muutenkin kiinalaista bloatwarea vilisi siellä täällä, vaihdoin Intian-markkinoille tehdyn ROMin ja heti paljon google-ystävällisempi tapaus. Myös moniajo nappula alkoi tässä toimimaan niinkuin pitää 🙂

 2. Kylläpä noi kiinaihmeet kannattanee piakkoin repertuaariin ottaa laajemminkin, kun ihmiset enemmän ja enemmän niitä ostaa/käyttää. Ei mitään järkeä tänäpäivänä maksaa puhelimesta yli 350 euroa, kun ~170-350 euron luokassa saa jo täysin pätevällä raudalla ja ominaisuuksilla varustetun puhelimen. Ja mitä ihmeen merkitystä jollakin näytön katselukulmilla oikein on ja kenelle? Itse käytän puhelinta niin, että näyttö on kohtisuoraa kasvojen edessä, enkä niin että puhelin on kasvoista katsottuna 90º kulmassa näyttö sivulle päin.

 3. En yleensä kommentoi tällaisiin, mutta nyt oli pakko. Ostin viime syksynä Oukitel 6000 kännykän heti kun se tuli markkinoille. Vaikka tässä ei käsittääkseni edes ole se 10000 mAh:n akku vaan pienempi, se kestää minun käytössä reilusti useita päiviä, vaikka puhun todella paljon. (En tosin pyöritä videoita tai elokuvia.) En ole oikein edes selvillä kauanko kestää, koska tuntuu että sama milloin aion ladata niin akkua on jäljellä reilusti yli puolet…
  Toisena ISONA plussana voin mainita, että tässä on eka älykännykkä, joka ei ole kertaakaan jumittanut mitään ohjelmaa eikä kosketusnäyttöä. Toimii kuin junan vessa! Muilla kännyillä olen aina törmännyt siihen että näyttö jumittelee välillä tai joku sovellus kaatuu. Tässä ei.
  Miinuksena voin mainita ison koon. Näin naisen käteen 7 tuuman näyttö on vähän iso puhuessa, surffatessa näkymä on kyllä hyvä. Mutta kokohan on makuasia. Painoakin on vähän enemmän kuin muoviälykännyköissä, mutta se ei minua ole haitannut. Olen todella tyytyväinen!
  Ja sori jos ei ollut sama malli, mutta merkki ainakin oli sama…

Kommentointi on suljettu!