Applen uudet iPhone SE- ja iPad Air 3 -laitteet myyntiin maaliskuussa?

Ohjelmisto- ja laitejätti Apple tulee viimeisimpien tietojen mukaan esittelemään markkinoille uusia mobiililaitteita maaliskuun 15. päivä, kertoo nimettömään lähteeseensä vedoten luotettavaksi Apple-huhuissa osoittautunut 9to5mac-sivusto. Samalla sen toimitus on saanut tietoonsa, että uudet laitteet nähtäisiin virallisesti myynnissä jo muutama päivä julkistuksesta, tarkemmin ottaen samaisen viikon perjantaina, eli 18. maaliskuuta.

Mitä yhtiöltä sitten maaliskuussa odotetaan? Ensimmäinen uutuus olisi MobiiliBlogin huhuissakin pyörinyt iPhone 5se, eli päivitetty versio iPhone 5s -puhelimesta. Se säilyttäisi edelleen neljän tuuman kokoluokan, mutta päivittäisi sisuskalut vastaamaan mahdollisesti jopa iPhone 6s:ää sekä viilaisi ulkoista olemusta pyöreämpään suuntaan, luopuen muun muassa kantikkaista kulmista. Tilalle olisi luvassa pyöreämpää ilmettä, eli toisin sanoen muotokieli mukailisi nykyisiä iPhone 6-/6s-mallistoja.

Samaisessa tapahtumassa taulutietokonemallistoon odotetaan uudistuksia iPad Air 3:n muodossa. Kyseessä on siis nykyiseltään yhtiön tablet-malliston keskimmäinen jäsen, kun sen alta löytyy iPad mini ja yläpuolelta iPad Pro. Odotettavissa onkin, että mukaan tuodaan ominaisuuksia iPad Pro:sta. Hyvin todennäköisesti iPad Air 3 sisältää toiselle vaakasivulle sijoitetut Smart Connector -liittimet. Ne mahdollistavat virran ja datan kulkeutumisen saman liitännän kautta, jolloin osa lisävarusteista, kuten näppäimistöt eivät tarvitse omaa akkua, sillä ne voivat ottaa tarvitsemansa virran iPadistä. Sisältä löytynee joku variantti A9-järjestelmäpiiristä, paremmat kamerat sekä mahdollinen salamavalo takakameran avuksi. Ei olisi myöskään yllättävää, jos 9,7 tuuman näyttö oppisi tukemaan yhtiön omaa Apple Pencil -kynää, joka tällä hetkellä toimii vain ja ainoastaan iPad Pro:n suuren 12,9 tuuman ruudun kanssa.

Älykellouutisia on viimeisimpien tietojen mukaan myös luvassa. Ei, vielä ei ole Apple Watch 2:n aika, vaan 9to5mac-sivuston lähteen mukaan Apple toisi myyntiin älypuhelimen ja tabletin lisäksi uusia Sport-sarjan rannekkeita.

9to5mac, 4-inch iPhone 5se & iPad Air 3 planned to go on sale March 18th