Galaxy S7 edge live-kuvavuodossa

Huomenna (21.2.2016) julkistettavasta Galaxy S7 -tuoteperheestä leviää verkossa kuvia kulovalkean tavoin. Tällä kertaa luvassa on live-kuva Galaxy S7 edge:stä, jota on erittäin vaikea erottaa ulkoisesti yhtiön nykyisestä S6 egde -mallista. Tulossa onkin päivitys, joka keskittyy ominaisuuksien parantamiseen, hieman Applen s-mallien tavoin.

Huhun mukaan Galaxy S7 palauttaisi ominaisuuksia, jotka Samsung ”poisti” Galaxy S6:ssa siirtyessään uuteen rakenteeseen. Näitä ovat vedenkestävyys sekä microSD-muistikorttipaikka, jotka löytyivät viimeksi Samsungin lippulaivasta Galaxy S5:ssä.

Sydämenä laitteessa sykkii Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri (valituilla markkinoilla mahdollisesti Samsungin oma Exynos 8890 Octa -siru). Muita teknisiä ominaisuuksia ovat muun muassa neljän gigatavun RAM-käyttömuisti, 32, 64 tai 128 gigatavua tallennustilaa ja 5,5 tuuman 2560 x 1440 pikselin näyttö (edge-malli). Tietojen mukaan tavallinen Galaxy S7 tulisi tällä kertaa kahtena versiona, joista pienemmässä on 5,1 tai 5,2 ja suuremmassa 5,7 tai 5,8 tuuman kosketusnäyttö. Egde-varuantista tuotaisiin kauppoihin ainoastaan yksi kokoversio.


Muita huhuissa liikkuneita ominaisuuksia ovat muun muassa paineen tunnistava näyttö. Näin Galaxy S7 pystyisi kilpailemaan iPhone 6s:n kanssa, jossa 3D Touch -näyttö, eli paineen tunnistava ruutu.

Akun koko tulisi myös kasvamaan, joka on varmasti monille iloinen uutinen. S7:ssä olisi Galaxy S6:n 2550mAh:n akun sijaan 3000 milliampeeritunnin akku ja edge-variantissa 3600mAh:n akku. Latausportista on edelleen pientä epävarmuutta. Sen kertoo huominen, onko Galaxy S7 -perheessä microUSB- vai USB Type-C -portti. Langaton lataus pitäisi olla myös mukana kokonaisuudessa. Kamera on huhujen mukaan 12 megapikseliä ja sen sensori olisi kooltaan 1/2.5″.

Myyntiin Galaxy S7 saapuu alustavien huhujen mukaan 11. maaliskuuta. Miltä näyttää/kuulostaa? Meneekö hankintaan?