Gear S2 -älykellosta 3G-versio uudella eSIM-tekniikalla

Korealainen Samsung tuo markkinoille pyöreällä näytöllä varustetusta Gear S2 classic -älykellostaan uuden version, joka tukee 3G-yhteyksiä. Tässä ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, sillä markkinoilla on jo nähty älykelloja SIM-korttipaikoilla. SIM-kortti mahdollistaa kellon itsenäisen toiminnan.

Samsungin ratkaisu eroaa kilpailijoista siinä, että se hyödyntää GSMA-järjestön uutta Consumer Remote SIM Provisioning (RSP) -arkkitehtuuria. Uudessa kelloversiossa käytetään niin sanottua eSIM-teknologiaa, joka tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan sitä, että laitetta on mahdollista käyttää ilman fyysistä SIM-korttia.

Samsungin älykello on markkinoiden ensimmäinen laite, joka hyödyntää eSIM-tekniikkaa. Samsung kertoo tehneensä paljon yhteistyötä eri yhtiöiden ja operaattoreiden kanssa, kuten Orangen, Vodafonen ja TeliaSoneran sekä SIM-kortteja tuottavien Gemalton, Giesecke & Devrientin (G&D) ja Oberthur Technologien kanssa mahdollistaakseen standardin, jossa käyttäjä voi ladata operaattorin tiedot eSIM-laitteeseensa.

Samsung Gear S2 classic 3G -kellossa on 1,2 tuuman Super AMOLED -kosketusnäyttö, jota ympäröi pyöritettävä reunus, jolla voidaan hallita näytön ohella Tizen-pohjaisen kellon käyttöliittymää. Muita ominaisuuksia ovat muun muassa WiFi, Bluetooth 4.1, NFC sekä sykemittari.

Samsung ei vielä paljastanut, milloin Gear S2 classic 3G saapuu markkinoille. Suositushinta kuitenkin paljastettiin ja se on 499 euroa.

Samsung, Samsung Gear S2 classicista eSIM-tekniikalla varustettu 3g-malli

1 kommentti

  1. Olisi mahtavaa, jos simin tiedot saisi siirrettyä laitteesta toiseen ”lennosta” hieman kuin fyysisten korttien kanssa. Esim. lenkille lähtiessä voisi siirtää kännykän liittymän älykelloon ja toisinpäin taas takaisin tullessa. Tästä ei kai tässä ole kysymys vaan täytyy ostaa toinen liittymä datoineen, mikä vie hommasta mielekkyyden poislukien harvat tehokäyttäjät.

Kommentointi on suljettu!