Kuvavuodossa LG G5 – totaalinen muutos muotoiluun

Koko mobiilimaailma odottaa kuumeisesti huomista, sillä silloin on luvassa paljon uutta ja mielenkiintoista. Samsungilta odotetaan uutta Galaxy S7 -lippulaivaa, jonka uskotaan palauttavan mukanaan osan ominaisuuksista, jotka se ”joutui” pudottamaan pois S6:ssa siirtyessään laadukkaampaan rakenteeseen. Uusi lippulaiva on mitä todennäköisimmin luvassa myös toiselta korealaisvalmistajalta, eli LG:ltä. Molemmat julkistukset ovat luonnollisesti osa maanantaina alkavaa Mobile World Congress 2016 -tapahtumaa, jossa laajempi yleisö pääsee näkemään valmistajien uutuudet.

Tulevan G5:n osalta LG vaikuttaisi tekevän sen, mitä Samsung teki siirtyessään Galaxy S5:stä S6:een. Toisin sanoen laittavan muotoilun ja materiaalit täysin uusiksi. Yllä olevan kuvan verkkoon on vuotanut luotettavaksi lähteeksi tunnettu EvanevleaksBlass Twitterissä.

Kuvan perusteella paljon on muuttumassa ja yhtiö olisi ottamassa käyttöön muun muassa metallin pelkän muovin sijaan. Lisäksi taakse sijoitetuista painikkeista oltaisiin luopumassa. Takaosa on muutenkin G5:ssä varsin persoonallisen näköinen ja sen tyylikkyydestä on varmasti monia mielipiteitä. Ne sikseen ja itse ominaisuuksiin: takana on kaksi kameraa ja sormenjälkilukija. Aika näyttää, miten LG aikoo kahta kameraa lopulta hyödyntää.

Joidenkn huhujen mukaan, jopa itse evleaksin, puhelimessa olisi niin sanottu kakkosnäyttö, kuten LG V10:ssä. Tämä mahdollistaisi muun muassa jatkuvasti päällä olevan näytön, joka ei vaikuttaisi juurikaan negatiivisesti puhelimen akkukestoon. 

Teknisesti tulossa on luonnollisesti aivan viimeisen päälle viritetty laite. Sisällä sykkii Snapdragon 820, jonka tukena olisi neljä gigatavua käyttömuistia. Mukaan on saatu myös yleistyvä USB Type-C -portti. Äänimaailmaa olisi lähdetty parantamaan yhteistyössä Bang & Olufsenin kanssa. 

Phone Arena, [Update] New LG G5 images revealed – dual rear camera and fingerprint scanner visible