LG G5 tuo modulaarisuuden valtavirran lippulaivapuhelimeen

Korealainen LG on tänään julkistanut uuden lippulaivansa, joka kantaa odotetusti nimeä G5. Vaikka nimi ei enteile mitään suurta, on kyseessä täysin uudenlainen puhelin, joka muuttaa muun muassa puhelimen muotoilun. Lisäksi modulaarisuus on yksi uutuuden keskeisimmistä ominaisuuksista, jollaista valtavirran puhelimissa ei ole aikaisemmin nähty. LG:n uutukainen saapuu myyntiin maailmanlaajuisesti huhtikuussa.

G5:n ehdoton ”tähtiominaisuus” on niin sanottu modulaarisuus, joka mahdollistaa ominaisuuksien lisäämisen laitteeseen puhelinta vaihtamatta. Lippulaivan alumiinisen rakenteen alaosa irtoaa, jonka avulla G5:een voidaan lisätä ominaisuuksia. Alaosa irrotetaan, jolloin akku liukuu ulos puhelimesta ja se liitetään toiseen moduuliin ja kokonaisuus puhelimeen. Alussa tarjolla on muun muassa LG CAM Plus -kameramoduuli, johon on yhdistetty 1200mAh:n lisäakku, erillinen kamera- ja videopainike sekä muita kameran säätöön liittyviä painikkeita. Toinen moduuli on LG Hi-Fi Plus with B&O PLAY -lisäosa, joka yhdistää skandinaavisen muotoilun erilliseen DAC-piiriin (32-bit Hi-Fi), kaiuttimeen ja laadukkaaseen musiikintoistoon oman 3,5 millimetrin kuulokeliitännän kautta (32-bit 384KHz).

LG G5 moduuli

Muotoilullisesti puhelimen suurimmat muutokset ovat tapahtuneet laitteen takana. Siinä voidaan nähdä hieman yhteneväisyyksiä Huawein ja Googlen Nexus 6:een, mutta persoonallinen takaosa joka tapauksessa on ja jakaa ilmeellään varmasti kuluttajien mielipiteitä.

G5:n takaa löytyy kaksi kameraa sekä sormenjälkilukija, joka toimii myös virtapainikkeena. Ensimmäinen on perinteinen 78 asteen 16 megapikselin kamera ja toinen 135 asteen laajakulmainen kahdeksan megapikselin kamera. Etupaneelista löytyy kahdeksan megapikselin kamera.

Korealaisvalmistaja on varustanut lippulaivansa uudella Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmällä, jonka päällä on tuttuun tapaan LG:n oma käyttöliittymä. Sen ominaisuuksiin kuuluu muun muassa Allways on -näyttö, jonka ansiosta puhelimesta näkee jatkuvasti saapuneet ilmoitukset, päivämäärän, kellonajan ja niin edelleen.

Puhelimen käyttö tapahtuu 5,3 tuuman kosketusnäytöltä, joka on toteutettu Quad HD IPS -teknologialla. Edelliseen sukupolveen nähden näyttö on pienentynyt 0,2 tuumalla ja näin myös itse laite on hieman kompaktimpi (G4: 148,9 x 76,1 x 6,3-9,8 mm vs. G5: 149,4 x 73,9 x 7,7mm). Kosketusnäytön resoluutio on säilynyt 2560 x 1440 pikselissä. Yhdistelmä nostaa pikselitiheyden tuumaa kohden 554 ppi:n.

LG G5:lle potkua antaa Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri, johon yhdistyy neljä gigatavua RAM-käyttömuistia sekä 40 prosenttia tehokkaampi ja 40 prosenttia energiatehokkaampi Adreno 530 -grafiikkaojain. Puhelimen muita ominaisuuksia ovat WiFi a/b/g/n/ac, USB Type-C, NFC, Bluetooth 4.2, 4G LTE ja microSD-muistikorttipaikka (2 teratavuun asti).

Puhelimessa on 2800 milliampeeritunniakku (G4: 3000mAh:ta) ja se tukee uusinta Qualcomm Quick Charge 3.0 -pikalatausta. Se on 27 prosenttia Qualcommin edellisen sukupolven teknologiaa nopeampi, joten akku latautuu G5:ssä entistäkin vauhdikkaammin. Lisäksi uutuus hyödyntää Low Power Location Estimation -teknologiaa (LPLE), jonka kehutaan parantavan akkukestoa määrätyissä tilanteissa jopa 41,9 prosenttia.

Uutuudessa on huomioitu myös langaton äänentoisto. G5 tukee aptX HD -kodekkia, joka mahdollistaa 24-bittisen (aptX HD: 24-bit Hi-Fi Wireless Audio) äänen langattomasti Bluetoothin välityksellä.

LG lisävarusteet

Puhelimelleen LG tuo myyntiin tukun erilaisia lisävarusteita. Mukana on muun muassa LG 360 VR -virtuaalilasit, 1200mAh:n akulla ja neljän gigatavun tallennustilalla varustettu 360 asteen kamera (kaksi 13 megapikselin kameraa), joka tuottaa 2K-videokuvaa. Tuotoksia voi ladata muun muassa YouTubeen, joka tukee 360 asteen videoita. Tarjolle tuodaan myös LG Rolling Bot -kamera, jolla voidaan esimerkiksi tarkastella live-kuvaa suoraan omasta kodista.

LG erittäin mielenkiintoinen uutuus tulee saataville seuraavissa väreissä: Silver, Titan, Gold ja Pink. LG G5 on kooltaan 149,4 x 73,9 x 7,7 millimetriä ja se painaa 159 grammaa.

LG G5