Galaxy S7- ja Galaxy S7 edge -puhelimet julki 749 ja 849 hintaan

Siinä missä LG otti uudessa G5-lippulaivassaan täysin uuden lähestymistavan lippulaivapuhelimeen, pidättäytyi toinen korealaisvalmistaja Samsung konservatiivisemmassa linjassa uudessa Galaxy S7 -tuoteperheessään. Se sisältää kaksi uutuutta, joista Galaxy S7 on varustettu 5,1 tuuman 2560 x 1440 pikselin Super AMOLED -näytöllä (577 ppi) ja Galaxy S7 edge 5,5 (534 ppi) tuuman molemmille sivuille kaarevalla paneelilla. Uutuuksien ennakkotilaukset ovat jo käynnissä, mutta myyntiin Samsungin uuden sukupolven lippulaivat saapuvat 11. maaliskuuta. Porkkanana ennakkotilaajille Samsung tarjoaa mukaan ilmaiset Gear VR -virtuaalilasit (22.-10.3 enakkotilanneet).

Muotoilullisesti uutukaiset jatkavat täysin edeltäjiensä linjalla, eivätkä visuaalisesti tarjoa oikeastaan mitään uutta. Tämä ei tarkoita kuitenkaan sitä, etteikö uudistuksia olisi tapahtunut. Galaxy S7 -puhelimet lisäävät mukaan vedenkestävyyden (IP68-suojaluokitus) tyylikkääseen metallia ja lasia yhdistävään kokonaisuuteen. Rakenteellisiin muutoksiin voitaisiin lukea myös microSD-muistikorttipaikka, joka tekee niin ikään paluun Samsungin lippulaivapuhelimeen ja on yhdistetty SIM-telakkaan. Muistikortteja Galaxy S7 ja Galaxy S7 edge tukevat aina 200 gigatavuun asti. Värivaihtoehtoihin kuuluvat Galaxy S7:n osalta valkoinen sekä kulta. Edge-variantin saa valkoisen ja kultaisen lisäksi myös mustana. Ergonomiaa on parannettu jatkamalla laitteiden kaarevuutta takaosiin, jonka ansiosta laitteita on miellyttävämpää käsitellä.

Me uskomme maailmaan, joka on kirkkaampi, terävämpi, helpompi ja hauskempi. Unpackedissä esitellyt uutuustuotteet ominaisuuksineen ovat osoitus tästä. Haluamme auttaa käyttäjiämme saamaan entistä enemmän irti arjestaan ja haastaa entisestään käsityksiä siitä, mikä on mahdollista”, toteaa Samsungin Head of IM & Telecom Antti Holopainen.

Samsung Galaxy S7

Molempien mallien suorituskyvystä vastaa Samsungin oma 64-bittinen Exynos 8890 -järjestelmäpiiri, joka on kasattu 14 nanometrin prosessilla:
Galaxy S7: Octa core (2.3GHz Quad + 1.6GHz Quad),
Galaxy S7 edge: Quad core (2.3GHz Quad+ 1.6GHz Quad)

Uutuuksien jäähdytykseen on panostettu erityisesti, jotta ylikuumenemista ei pääse tapahtumaan. Käytössä on vesijäähdytys, joka pitää tehokkaan Exynos 8890 -sirun viileänä kovassakin rasituksessa.

Puhelimen takana on uudistettu kamera. Galaxy S6:n 16 megapikselin kamerasta on siirrytty 12 megapikselin Dual Pixel -sensoriin, jonka aukkosuhde on merkittävät f/1,7. Mukana on Smart OIS -kuvanvakain. S7:n aukkosuhde on varsin vakuuttava, sillä esimerkiksi iPhone 6s:n 12 megapikselin kamerassa se on f/2,2. Etukamerassa on myös f/1,7-aukko ja siinä on viiden megapikselin tarkkuus.

Galaxy S7 kamera

Vallankumouksellisen Dual Pixel -tekniikan lisäksi laitteiden kuvakennoissa on suuremmat pikselit, kameroissa valovoimaisempi objektiivi, optinen kuvanvakain (Smart OIS), nopeampi valotusaika ja täsmällisempi automaattitarkennus myös hämärässä valaistuksessa. Mukana on myös uusi Motion Panorama -kuvatila, joka tuo perinteisiin panorama-kuviin liikettä ja tarjoaa käyttäjille uudenlaisen visuaalisen kokemuksen. Näin Samsung ainakin kehuu lehdistötiedotteessaan.

Uusien Galaxy S7:n mallien muita ominaisuuksia ovat 32 gigatavua tallennustilaa, langaton lataus (Qi, WPC, PMA), WiFi a/b/g/n/ac (2.4/ 5GHz) MiMo, Bluetooth 4.2, NFC ja tuki Samsung Pay -maksujärjestelmälle. Galaxy S7:ssä on 3000 ja edge-variantissa 3600 mAh:n akku. Molemmat tukevat pikalatausta (mahdollistaa lataamisen samanaikaisesti langattomasti ja langallisesti).

Galaxy S7 -mallien käyttöjärjestelmänä toimii uusi Android 6.0 Marhmallow, joka sisältää parannuksia muun muassa akkukestoon, kun laite on niin sanotusti valmiustilassa. Samsungin oma käyttöliittymä lisää mukaan Allways on Display -toiminnon, joka näyttää tietoja ilman, että koko näyttöä tarvitsee kytkeä päälle.

Kooltaan Galaxy S7 on 142,4 x 69,6 x 7,7 millimetriä ja se painaa 152 grammaa. Kaarevanäyttöisen mallin viralliset mitat ovat 150,9 x 72,6 x 7,7 millimetriä ja painoa löytyy 157 grammaa.

Gear 360

Uusien puhelimien yhteydessä Samsung esitteli myös Samsung Gear 360 -kameran. Kyseessä 360 asteen kamera, jolla käyttäjä voi helposti luoda ja jakaa kokemuksia 360-asteisten kuvien ja videoiden muodossa. Gear 360 sopii käytettäväksi vaikkapa matkalle tai festareille ja se sopii kaikenlaisen toiminnan kuvaamiseen. Uutuuskameran avulla käyttäjät voivat helposti luoda omia virtuaalitodellisuusvideoita ja -kuvia, joita voi sitten katsella Gear VR -virtuaalilaseilla. Kokonaisuudessa on kaksi 15 megapikselin kameraa, joiden aukko on f/2,0. Siinä on 0,5 tuuman näyttö, IP53-suojaluokitus ja 1350mAh:n akku.

Samsung Gear 360 venyttää rajoja myös lisävarustepuolella. Gear 360 seuraa Gear VR:n jalanjälkiä ja tarjoaa täysin uudenlaisia mahdollisuuksia ja visuaalisia elämyksiä. Sillä on helppo kaapata talteen ympärillä tapahtuvat elämän tärkeimmät hetket”, toteaa Holopainen.

Samsungin Galaxy S7 -sarja nähdään kaupoissa 11. maaliskuuta. Galaxy S7 kustantaa 749 euroa ja edge-variantti 100 euroa ennemmän, eli 849 euroa.

Samsung, Samsung esittelee Galaxy S7:n, Galaxy S7 edgen ja Gear 360 -kameran

Samsung Mobile Press, Samsung Unveils Next Generation Smartphones at the Core of its Connected Galaxy Experience

9 kommenttia

 1. Huh, suht täydellisyyttä hipova paketti tuo S7.
  Tarkka amoled, vedenpitävä, ergonomia, hyvä akku, langaton lataus, microsd…

  1. Aivan loistava puhelin. Mielestäni aikalailla Applen s-mallin kaltainen julkistus. Se paineen tunnista näyttö jäi puuttumaan, mutta ehkä hyvä näin, koska Androidissa ei ole sille vielä tukea.

   Mitä ole mieltä LG G5:stä? Siinä on mielestäni yritetty hakea jotain ihan uutta. Pahoin vainpelkään, että nämä moduulit jäävät marginaalisiksi, eikä niitä näiden nyt esiteltyjen lisäksi tulla näkemään juurikaan lisää…

   1. Ei tuo LG:kään varmaan huono ole, vaan mahtaako moduulisysteemit jäädä tosiaan marginaalihommiksi, itselle en ainakaan näkisi käyttöä. Lisäksi kömpelöä, kun akku pitää siirtää uuteen, ja puhelin käynnistää ym.
    Hyvä sinänsä että LG:llä on rohkeutta esitellä uutta.

 2. Kyllä Samsung on aina osannut tehdä puhelimia ja nyt kilpailu muiden valmistajien kanssa eikun vaan kovenee. Ehkä Apple saa tästä uusia tuulia jatkoa ajatellen älypuhelimen valmistuksessa, kuitenkin olen sen verran uskollinen Applen tuotteiden käyttäjä, että en ehkä vaihda merkkiä. En kuitenkaan pidä Samsung- puhelimia missään tapauksessa huonona. Olihan sentään ensimmäinen älypuhelimeni Samsung Galaxy Note mihin olin erittäin tyytyväinen 🙂 Kiitos Teemu hienosta artikkelista!

  1. Kiitos, yritin jälleen paneutua aiheeseen ja erottautua muista hieman syvällisemmällä artikkelilla. Saman tein LG G5:n kanssa. Toivottavasti onnistuin. 🙂

 3. Onko nuo prosessoreiden tiedot oikein? Luulin, että normissa ja edgessä on samanlaiset exynos 8890 piirit. Ja että vaihtelua olisi vain sen ja snapdragon 820 piirin välillä. Onko siis noita exynoksen piirejäkin erilaisia?

  1. Pitäs olla. Kopsattu Samsungin tiedotteesta.

   1. Snapdragoni on toi quadi, ei kosketa meitä. Exynos on octacore

 4. Gear 360 vaikuttaa siltä, että joko siitä tulee iso juttu tai sitten se floppaa pahasti. Mutta jotenkin tuo laite kiinnostaa minua kovasti.

Kommentointi on suljettu!