Xperia X ja Xperia XA täydentävät Sonyn uutta älypuhelinmallistoa

Lippulaivan viitan itselleen kesällä nappaavan Xperia X Performance -älypuhelimen lisäksi Sony esitteli MWC 2016 -messuilla myös Xperia X– ja Xperia XA -mallit. Kaksikosta Xperia X on aavistuksen karsitumpi versio uudesta lippulaivasta ja noin 100 euroa edullisempi Xperia X Performancea, jonka suositushinta pyörii 700 euron tuntumassa. Xperia XA on 300 euron hinnallaan yksilöllisesti suunniteltu keskihintaluokkaan sijoittuva älypuhelin, joka on uuden Xperia-sarjan edullisin jäsen.

Xperia X -sarjan myötä menestyksekäs Xperia-tarinamme saa aivan uuden luvun. X-sarjan kolme uutta puhelinta tarjoavat jokaiselle jotakin, keskihintaluokan yksilöllisesti suunnitellusta älypuhelimesta premium -luokan älypuhelimeen, jossa on kaikkein kehittyneimmät toiminnot. Yhteistä kaikille malleille on muun muassa erittäin laadukas kamera sekä uudenlainen muotokieli, jonka ansiosta puhelimet sopivat entistäkin paremmin käteen. Uudenlainen muotoilu ja huomiota herättävät värit puhuttelevat uskoaksemme vielä useampaa ihmistä kuin aiemmin”, sanoo Rikard Skogberg, Sony Mobilen Pohjoismaiden PR- ja tuotepäällikkö.

Touko-kesäkuussa markkinoille saapuva Xperia X on varustettu viiden tuuman 1920 X 1080 Triluminous-kosketusnäytöllä, jossa on tuki X-Reality-ominaisuudella. Se kohentaa kuvien tarkkuutta, värimaailmaa sekä kontrastia. Näytöllä hallitaan tuoretta Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmää.

Sony Xperia X colors

Uutukaisessa on sama suurella 1/2.3 tuuman kennolla varustettu 23 megapikselin Exmor RS -kamera f/2.0-aukolla (ISO-herkkyys 12800), kuin Xperia X Percformancessa ennakoivalla hybridiautomaattitarkennuksella, joka on kehitetty yhdessä japanilaisvalmistajan oman Alpha-kameratiimin kanssa. Tarkennuksen tekniikka on sama kuin Sonyn Alpha-kameroissa, jossa kuva-ala seuraa kohdetta, ennakoi sen liikkeitä ja pitää kohteen aina tarkennettuna. Toimintakuvaus nousee uudelle tasolle, ja kaikki hetket tallentuvat täydellisen terävinä. Sumeista kuvista ei tarvitse enää huolehtia, kehuu japanilaisvalmistaja. Etukamerassa on 13 megapikselin 22 mm:n F2.0-laajakulmaobjektiivi.

Xperia X:n tekniikka rakentuu kuudella suoritinytimellä varustetun 64-bittisen Snapdragon 650 -järjestelmäpiirin ympärille, jonka tukena on kolme gigatavua RAM:ia. Sisäistä tallennustilaa on 32 gigatavua, jota voi laajentaa microSD-muistikortilla. Puhelimen muita ominaisuuksia ovat 4G LTE Cat6, WiFi, NFC, Bluetooth 4.2, GPS, GLONASS ja sivureunan virtapainikkeeseen integroitu sormenjälkilukija.

Sony Xperia XA

Sony Xperia XA

 

Kolmikon edullisin jäsen, eli Xperia XA sisältää sarjan muiden puhelimien tavoin viiden tuuman kosketusnäytön, mutta sen tekniikka pohjautuu Mobile Bravia engine 2:een ja on tarkkuudeltaan 1280 x 720 pikseliä. Sisällä sykkii MediaTekin 64-bittinen Helio P10 -siru, jossa on kahdeksan suoritinydintä. RAM-käyttömuistia on kaksi gigatavua ja microSD-muistikortilla laajennettavissa olevaa tallennustilaa 16 gigatavua.

Sony Xperia XA:n takana on 1/3 tuuman 13 megapikselin Exmor RS -kamera nopealla automaattitarkennuksella ja edessä kahdeksan megapikselin 88 asteen laajakulmainen objektiivi.

Xperia XA tukee LTE Cat4-, WiFi-, NFC-, Bluetooth 4.1- GPS- ja GLONASS-yhteyksiä. Käyttöjärjestelmänä on muiden Xperia X -sarjalaisten tavoin Android 6.0 Marshmallo.

Molemmat mallit saapuvat myyntiin valkoisena, mustana, limen kultaisena ja ruusun kultaisena. Xperia X:ssä on 2620 ja Xperia XA:ssa 2300 milliampeeritunnin akku. Kummatkin tukevat pikalatausta (10 minuutin latauksella 5,5 h käyttöaikaa) ja niiden luvataan jaksavan yhdellä latauksella jopa kaksi päivää yhtiön virransäästöominaisuuksien ansiosta. Uutuuksien sekä Xperia X Performacen muotoiluun ja materiaaleihin on käytetty erityistä tarkkuutta. Uusia muotoilullisia yksityiskohtia ovat pyöristetyt kulmat sekä pyöreämpi lasi.