Huawein uusi MateBook yhdistää tabletin ja kannettavan tietokoneen

Taulutietokoneiden laskeva myynti on saanut yhtiöt luomaan niin sanottuja hybridilaitteita, jotka pyrkivät yhdistämään tabletin ja kannettavan tietokoneen. Vastikään myös kiinalainen Huawei on julkaissut tähän kategoriaan kuuluvan laitteen, joka tottelee nimeä MateBook. Uutuus saapuu myyntiin Euroopassa lähikuukausien aikana ja sen suositushinta on edullisimmillaan 799 euroa, huippumallin hinnan kohotessa aina 1799 euroon.

Huawei on onnistunut kanavoimaan design- ja tuotanto-osaamisensa tähän tärkeään virstanpylväslaitteeseen. Lopputuloksena on upeasti viimeistelty laite, joka vastaa moniin nykypäivän business-tietojenkäsittelytarpeisiin unohtamatta mobiililaitteiden viihdekäyttöä”, toteaa Huawei Consumer Business Groupin johtaja Richard Yu.

6,9 millimetriä paksuun ja ainoastaan 640 grammaa painavaan 12 tuuman 2160 x 1440 resoluution IPS-kosketusnäytöllä varustettu MateBook sisältää parhaimmillaan erittäin suorituskykyisen kokonaisuuden solakasta olemuksestaan huolimatta. Alumiinirakenteisen tabletin näytön suhde etualasta on 84 prosenttia ja sen väritoisto yltää 85 prosenttiin.

Huawei MateBook MatePen

Kiinalaisvalmistaja tuo uutukaisesta saataville kuusi eri mallia, joiden erot löytyvät prosessorista sekä käyttömuistin ja tallennustilan määrästä. Kaikissa on kuudennen sukupolven Core m -suoritin, jonka kellotaajuus nousee kalleimmassa mallissa 3,1 gigahertsiin. RAM:in määrä vaihtelee malleittain neljästä kahdeksaan gigatavuun, kun taas tallennustilaa löytyy 128 gigatavusta aina 512 gigatavuun asti SSD:n muodossa. Laitteessa ei ole tuulettimia, joten kovassakin rasituksessa se on käytännössä äänetön.

Käyttöjärjestelmänä on Windows 10 (Home tai Pro). ”Huawei ymmärtää, miten kuluttajat haluavat käyttää laitteita ja tämä on vaikuttanut merkittävästi MateBookin muotoiluun. Yhteistyömme Huawein kanssa on hyvä esimerkki siitä, miten monipuolisen ekosysteemin MateBook ja Windows 10 voivat kuluttajalle tarjota”, sanoo Microsoft Corp Worldwide OEM Marketing -yksikön varajohtaja Peter Han.

Taulutietokoneessa on Huawein kutsuma 360 asteen sormenjälkilukija. Yhtiön mukaan se tarjoaa markkinoiden nopeimman sisäänkirjautumisen yhdellä pyyhkäisyllä.

Yhteyspuolelta löytyy Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac MIMO- ja Bluetooth 4.1-ominaisuudet. Latausporttina käytetään uutta USB Type-C:tä. Muita ominaisuuksia ovat kaksi mikrofonia ja kaksi kaiutinta sekä viiden megapikselin etukamera (fixed focus).

MateBookin toiminta-aikoihin on panostettu ja sen sisältä löytyykin 33,7 Wh lithium-akku (4430mAh@7.6V), josta riittää virtaa yhdeksän tunnin yhtäjaksoiseen työskentelyyn. MateBookin täyteen lataaminen kestää kaksi ja puoli tuntia, ja jo tunnin latauksella akun varaus on 60 prosenttia.

Muiden valmistajien tavoin myös MateBookissa lisävarusteet ovat keskeisessä roolissa. Huawei tarjoaa uutuudelleen PU-nahasta valmistetun näppäimistösuojan. Siinä on matalaprofiilininen chiclet-näppäimistö, 1,5 millimetrin näppäinväli sekä multi-touch-teknologiaa tukeva kosketuslevy. Hintaa näppäimistöllä on 149 euroa.

Toinen markkinoille rantautuva lisävaruste on MatePen-kynä, jonka suositushinta on 69 euroa. Se laajentaa MateBookin käyttökokemusta käsinkirjoitus- ja piirrustusominaisuuksilla. MatePen toimii myös laser-osoittimena ja sen avulla esityksen pitäjä voi myös siirtyä sivuilta toiselle napin painalluksella.

Eri mallien hinnat sekä tekniset tiedot:

  • 6. sukupolven CoreTMm3, 4GB RAM, 128, hinta: 799 euroa
  • 6. sukupolven CoreTMm3, 4GB RAM, 256, hinta:  949 euroa
  • 6. sukupolven CoreTMm5, 8GB RAM, 256, hinta: 1149 euroa
  • 6. sukupolven CoreTMm5, 8GB RAM, 512, hinta: 1349 euroa
  • 6. sukupolven CoreTMm7, 8GB RAM, 256, hinta: 1599 euroa
  • 6. sukupolven CoreTMm7, 8GB RAM, 512, hinta: 1799 euroa