Xiaomi Mi 5 on kiinalaisvalmistajan uusi lippulaivapuhelin

18 kuukautta sitte kiinalainen Xiaomi julkaisi Mi 4:n ja nyt kiinalaisvalmistaja on esitellyt sille seuraajan, joka on luontevasta nimeltään Mi 5. Googlelta Xiaomille loikannut Hugo Barra esitteli uuden lippulaivan Mobile World Congress 2016 -messuilla. Puhelimessa on panostettu niin muotoiluun, käytettyihin materiaaleihin sekä teknisiin ominaisuuksiin. Mi 5 nähdään ensimmäisillä markkinoilla, eli lähinnä Aasiassa 1. maaliskuuta 32, 64 ja 128 (Pro-malli) sisäisellä tallennustilalla (UFS-muistia, joka on jopa 80 prosenttia nopeampaa kuin eMMC 5.0). Euroina eri varianttien hinnat ovat luokkaa 280, 320 ja 380 euroa. Barra kertoi samalla myös suunnitelmista tuoda laite maailmanlaajuisille markkinoille, mutta ei ilmoittanut tämän suhteen toistaiseksi vielä mitään varmaa. Nykyiseltään Xiaomin laitteita on myyty pääasiassa Aasiassa, eikä esimerkiksi Euroopassa tai Yhdysvalloissa.

Muiden MWC:ssä julkaistujen lippulaivojen tavoin sisällä tykyttää 64-bittinen Snapdragon 820 -siru, joka on Qualcommin tehokkain piirisarja, johon yhdistyy Adreno 530 -gfrafiikkaohjain. Järjestelmäpiirin kellotaajuus on 32:n gigatavun versiossa 1,8Ghz ja 64 sekä 128 gigatavun varianteissa 2,15Ghz. Käyttömuistia on Pro-versiossa neljä gigatavua ja muissa malleissa gigatavu vähemmän.

Mi5 colors

Xiaomi Mi 5 perustuu Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmään sekä kiinalaisvalmistajan omaan MIUI 7 -käyttöliittymään. Toimintojen hallinta tapahtuu 5,15 tuuman IPS-näytöltä, jonka tarkkuus on pidetty kohtuullisessa 1920 x 1080 pikselissä, joka riittää hyvin tuottamaan tarkan kuvan, ilman että erillisiä pikseleitä pystyy erottamaan näytyöltä (428 ppi).

Puhelimen takana on Sony IMX298 -kamera, jonka tarkkuus yltään 16 megapikseliin. Siinä on f/2.0-aukko ja neliakselinen optinen kuvanvakain. Kameraa suojaa safiirilasi. Edessä on neljän megapikselin kamera, jossa on suuret kahden mikrometrin pikselit. Takakameran tukena on kaksivärinen kuvausvalo.

Xiaomi Mi 5

Uutuuspuhelin on mitoiltaan 144,55 x 69,2 x 7,25 millimetriä ja painaa vaivattomat 129 grammaa. Perusversioissa (32GB ja 64GB) on edestä ja takaa sivuille kaarevat lasiset pinnat. Pro-mallissa muotoilu on sama, mutta materiaalina on keraami. Väreinä ovat valkoinen, musta ja kultainen.

Muihin ominaisuuksiin lukeutuvat tutut WiFi, GPS, GLONASS, Bluetooth 4.2, NFC ja erittäin nopea 4G Cat.12 LTE -mobiilidatayhteys . Kokonaisuuteen kuuluu myös uusi USB Type-C -portti ja 3000 milliampeeritunnin akku.