HTC:n tuleva lippulaivapuhelin kuvavuodossa: HTC 10

Siinä missä muun muassa LG, Samsung ja Sony julkaisivat seuraavan sukupolven lippulaivapuhelimensa helmikuun loppupuolella Mobile World Congress 2016 -messuilla, antaa taiwanilainen HTC edelleen kansan odottaa uutta huippupuhelintaan. Huhuja laitteesta on liikkunut jo tovin ja julkaisu lienee lähellä, sillä luotettavana lähteenä tunnettu Evan@evleaksBlass on julkaissut Twitterissä tulevasta uutuudesta viralliselta vaikuttavan lehdistökuvan, joka paljastaa HTC 10 -nimeä tottelevan puhelimen edestä, takaa, sivulta sekä ylhäältä ja alhaalta.

Toinen Twitter-vuotaja, @OnLeaks, on puolestaan vuotanut laitteesta livekuvan, jonka voit käydä katsomassa täältä. Samalla herra on julkaissut teknisiä tietoja tästä HTC:lle hyvin tärkeästä lippulaivasta, sillä taiwanilaisyhtiö kamppailee käytännössä tällä hetkellä olemassaolostaan. Yhtiön puhelimet kun eivät tunnu pärjäävän kovassa kilpailussa muun muassa Applea ja Samsungia vastaan.

OnLeaksin mukaan (ainakin puhelimen prototyyppi) HTC 10 perustuu 5,15 tuuman 2560 x 1440 resoluution kosketusnäyttöön, Snapdragon 820 -järjestelmäpiiriin, neljään gigatavuun käyttömuistia ja 12 megapikselin kameraan. Käytössä on myös uusi USB Type-C -portti. Arvauksena voisi heittää, että ohjelmistona toimisi Android 6.0 Marshmallow, kuten kilpailevien valmistajien tuoreissa lippulaivoissa.

Muotoilullisesti uutuus ei vaikuttaisi samanlaiselta ”iPhone-kopiolta” (HTC One A9) kuin muutamat HTC:n viimeaikaiset julkistukset. Mukaan on yhdistetty ainakin yllä olevan kuvan perusteella mukavasti pyöreitä ja kantikkaita linjoja.

Miltä vaikuttaa? Viekö tämä HTC:n jälleen nousuun?