Huawein tulevassa P9-lippulaivassa kaksi takakameraa – tulossa neljä eri mallia?

Kovassa nousukiidossa niin maailmalla kuin Suomessakin oleva Huawei valmistelee päivitystä lippulaivamallistoonsa. Nykyinen Huawei P8 esiteltiin maailmalle viime vuoden huhtikuussa, joten seuraajan odottelua tässä vaiheessa voidaan pitää jo hyvin luonnollisena. Uuden P9:n uskotaankin näkevän päivänvalonsa huhti-kesäkuun aikana (joidenkin huhujen mukaan jo maaliskuussa) peräti neljän variantin voimin, jos huhuja on uskominen. Eri versioita ovat niin sanottu tavallinen Huawei P9, ”kevyemmin” varusteltu P9 lite, suuremman näytön omaava P9 Max sekä jonkinlainen ”erikoisversio” Huawei P9:stä, jossa olisi enemmän tehoa ja näyttökoko asettuisi perusversion ja Max-mallin välimaastoon.

Metallirakenteinen Huawei P9 jatkaa kiinalaisvalmistajan lippulaivamallistolle tavanomaisella muotoilullisella linjalla. Mitään suuria yllätyksiä tällä saralla luvassa ei vaikuttaisi olevan. Uusi lippulaiva jatkaa selkeiden linjojen noudattamista, pyrkien pitämään näin kokonaisuuden visuaalisen ilmeen yksinkertaisena.

Tämänhetkisten tietojen mukaan P9 perustuisi 5,2 tuuman 1920 x 1080 pikselin kosketusnäyttöön. Mukana olisi Kirin 950 -järjestelmäpiiri yhdistettynä kolmeen gigatavuun käyttömuistia ja 32 gigatavuun sisäistä tallennustilaa. Niin sanottu premium-variantti sisältää mahdollisesti tehokkaamman Kirin 955 -sirun sekä neljä gigatavua RAM:ia. Lisäksi sisäistä tallennustilaa löytynee tästä versiosta 64, tai jopa mahdollisesti 128 gigatavua. Olisiko myös näyttö päivitetty 2560 x 1440 pikselin tarkkuuteen? Sen näyttää aika.

Huawei P9

Huawei P9 Max tulisi huhun mukaan myös perustumaan suorituskykyisempään Kirin 955 -järjestelmäpiiriin. Tallennustilaa pitäisi löytyä 64 gigatavua ja käyttömuistia neljä gigatavua. Näytön kooksi huhuillaan kuutta tuumaa, mutta se kuulostaa varsin pieneltä, sillä nykyisessä P8 Maxissa on 6,8 tuuman paneeli.

Sarjan edullisin malli tulee olemaan P9 lite. Sen kerrotaan sisältävän Qualcommin valmistaman Snapdragon 650 -sirun sekä kaksi gigatavua käyttömuistia ja 16 gigatavua tallennustilaa.

Kaikki mallit tulevat sisältämään sormenjälkilukijan sekä kaksi takakameraa. Taakse Huawei on parittanut kaksi 12 megapikselin kameraa, jotka tulevat olemaan sarjan tähtiominaisuuksia, kertoo Evan@evleaksBlass VentureBeat-sivustolle kirjoittamassaan artikkelissa. Lisäksi yhtiö on ottanut käyttöön uuden USB Type-C -portin, jonka senkin voisi olettaa löytyvän koko mallistosta Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmän ohella.

Vaikka Huawein mallisto on koostumassa näillä näkymin neljästä mallista, ei ole yhtään varmaa julkaistaanko ne kaikki samaan aikaan. Tässä vaiheessa erityisesti niin kutsuttu premium-versio on melko suuri kysymysmerkki. Onko se itse asiassa vain pienempi versio Max-mallista vai onko mukaan saatu jotain muutakin houkuttelevaa? Niin tai näin. Huawei vaikuttaisi jatkavan valitsemallaan linjalla, joka on toiminut hyvin, sillä onhan yhtiö tällä hetkellä maailman kolmanneksi suurin älypuhelinvalmistaja.