MobiiliBlogin videolla: ensitunnelmat Galaxy S7 edge -lippulaivasta

Allekirjoittanut onnistui saamaan Samsungilta yhtiön tulevan lippulaivan testiin jo muutamaa päivää ennen virallista myyntiintuloa. Puhelin saapuu Suomessa kauppoihin 11. maaliskuuta kahtena versiona, jotka ovat Galaxy S7 sekä ylhäällä kuvassa sekä lopussa videolla nähtävä Galaxy S7 edge. Laitteiden suositushinnoiksi korealaisvalmistaja on lätkäissyt 749 ja 849 euroa. Uutuudet eroavat toisistaan ainoastaan näytön osalta. Galaxy S7:ssä on perinteinen 5,1 tuuman Super AMOLED -kosketusnäyttö 2560 x 1440 pikselin resoluutiolla, kun taas edge-variantissa paneeli on samaa tekniikkaa, mutta molemmille sivuille kaareva ja kooltaan 5,5 tuumaa (2560×1440 pikseliä). Teknisesti laitteet ovat identtisiä ja niiden sisältä löytyy muun muassa Exynos 8890 -siru (2.3GHz Quad + 1.6GHz Quad), neljä gigatavua käyttömuistia, 32 tallennustilaa, microSD-muistikorttipaikka ja IP68-suojaluokitus.

Alla nähtävällä videolla teen klassisen unboxauksen, eli esittelen laitteen myyntipakkauksen sekä sen sisällön. Video ei kuitenkaan jää tähän, vaan teen Galaxy S7 edgeen myös nopean ensikatsauksen sekä vertaan sitä rakenteeltaan ja käyttöliittymältään Galaxy S6 edge+:aan, jota voidaan pitää uutukaisen edeltäjänä.

Samsung Galaxy S7 edgen keskeisimmät ominaisuudet ovat Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmä, 4G LTE, langaton lataus (Qi, WPC, PMA), WiFi a/b/g/n/ac (2.4/ 5GHz) MiMo, Bluetooth 4.2, NFC ja 3600 milliampeeritunnin akku. Laitteen takana on 12 megapikselin Dual Pixel -kamera erittäin valovoimaisella f/1.7-aukolla. Mukana kameran toimintaa ovat tukemassa entistäkin nopeampi ja älykkäämpi automaattitarkennus sekä optinen kuvanvakain. Edessä Galaxy S7:ssä on viiden megapikselin f/2.2-aukolla varustettu kamera.

7 kommenttia

 1. Hienoa Teemu, näin alkuun tarpeeksi kattava video uudesta Samsungin puhelimesta. Se kiinnostaa, että kuinka sait Samsungilta testattavaksi tuon puhelimen? Onko sinulla joku sponsori vai mikä on sinun salaisuus? Tosin,olethan kyllä aika ammattilainen näitä kyllä tekemään 😉

  Kiitos esittelystä, ihan mielenkiintoinen puhelin Samsungilta.

  1. Kiitos!

   Puhelimen sain testiin ihan Samsungin kautta. Mitään sen suurempaa salaisuutta takana ei ole. Mukavaa, että Samsung huomioi myös tällaiset pienemmät ”mediat/tekijät” ja sain laitteen testiin samaan aikaan suurien julkaisujen kanssa.

   1. Kiitos vastauksesta ja kiitos erittäin hienosta esittelystä sekä videosta. Nämä videot kertovat joskus enemmän kuin tuhat sanaa 🙂

   2. No ei tossa puhelimen saamisessa mitään outoa kyllä ole. Sain ihan tavallisena tilaajana galaxy s7 edgen ja VR-lasit myös tiistaina 9.3. Vr-lasit on aivan loistavat ja ylitti odotukseni moninkertaisesti. Mainittakoon esim. Room Escape peli… 🙂

    1. Joo, kohtalaisen pieniä nuo muutokset näissä lippulaivoissa nykyään on edelliseen versioon nähden. Toki ei vuodessa varmaan ihmeitä edes ehdi… S7:ssa melkeen peruskäyttäjän kannalta pitäisin tärkeimpänä paranuksena suurempaa akkua S6:een verrattuna.

     Mutta ”järkikäyttäjähän” päivittää luurinsa 2-3 vuoden välein. 🙂

 2. Innolla odotin S7, mutta normaali versio on liian pienellä näytöllä ja edgen kaaraven näytön kanssa mahdotonta toimia, jos omistaa suuret kädet. Valitettavasti jää kauppaan, vaikka muuten olisi hyvä puhelin minun tarpeisiin.

  1. Pakko oli ostaa S7 edge. Ostin lisäksi läpinäkyvän suojan takaosaan, joka estää omassa käytössä virhekosketukset näytöltä. On melkoinen peto tämä uusi S7 edge ja yllättävän näppärä käyttää isoksi puhelimeksi, jos vertaa iphone 6S plussaan, joka on melkoinen halko.

Kommentointi on suljettu!