Lumia 650 nyt myynnissä – 200 euron Windows 10 -älypuhelin

Suomessa suunniteltu Lumia 650 on saapunut meillä kauppoihin, ilmoittaa Microsoft. Tämä reilu 200 euron Windows 10 -puhelin on kautta aikain ohuin ja kevein Lumia-puhelin, joka on suunniteltu Espoossa insinöörityön tapahtuessa Tampereella. Lumioissa näkyy siis edelleen vahvasti kotimainen kädenjälki, vaikka Nokian nimeä niistä ei enää löydykään.

Ergonomia ja se, miltä puhelin tuntuu kädessä, olivat suunnittelussa keskiössä. Lopputuloksena laitetta on helppo käyttää yhdellä kädellä, ja se menee taskuun.”, kertoo Tuotemarkkinointipäällikkö Heini Haartti-Mäkinen.

Valkoisena ja mustana myytävässä Lumia 650:ssa on alumiinireunus, joka tuo sille jämäkkyyttä paljon puhutun premium-tuntuman sekä -olemuksen lisäksi. Puhelin on 6,9 millimetriä paksu ja painaa ainoastaan 122 grammaa ottaen huomioon, että laitteessa on kuitenkin suurehko viiden tuuman näyttö. Ruutu perustuu OLED-tekniikkaan ja on tarkkuudeltaan 1280 x 720 pikseliä (279 PPI).

Microsoft Lumia 650 tuo käyttäjille täysin uudenlaisen designin tyylikkäällä metallireunuksella viimeisteltynä. Design on tehty espoolaisvoimin ja tuo uuteen Lumiaan raikkaan ja jämäkän tuntuman, jonka on tottunut löytämään tähän asti vain kalliimman hintaluokan puhelimista”, kertoo Microsoftin Pohjoismaiden Lumia-liiketoiminnasta vastaava johtaja Ossi Korpela.

Microsoft Lumia 650:n takana on kahdeksan megapikselin kamera 1/4 kokoisella sensorilla, f/2.2-aukolla, LED-kuvausvalolla ja 1280 x 720 resoluution videotallennuksella. Puhelimen sydämenä jyskyttää neljästä 1,3 gigahertsin suoritinytimestä koostuva Snapdragon 212 -siru, jota tukee gigatavu RAM-käyttömuisia. Muita ominaisuuksia ovat muun muassa 4G LTE cat.4, 16 gigatavua tallennustilaa, muistikorttipaikka ja käyttäjän vaihdettavissa oleva 2000mAh:n akku.

Microsoft Ääni, Lumia 650:n myynti Suomessa alkaa